Невъзможно е да не сте попадали поне веднъж на името

...
Невъзможно е да не сте попадали поне веднъж на името
Коментари Харесай

Изабела Ярванди – шведската „анти-Грета“

Невъзможно е да не сте попадали най-малко един път на името Грета Тунберг през последната седмица – светът следи в унес всяко нейно деяние, както и многомилионните придвижвания срещу климатичните промени, въодушевени от самата нея доскоро повече от година. Все по-често обаче ще се чува и едно друго име – Изабела Ярванди, момичето от другата страна на придвижването „ гретeнизъм “.

Ликът на 16-годишната шведка, по-малка от Тунберг единствено с 3 дни, към този момент се популяризира интензивно в медийното пространство. Тя е родена в фамилията на шведка и иранец и се прочу към демонстрациите на „ Жълтите жилетки “ срещу подписването на Глобалния контракт за безвредна, проведена и законна миграция на Организация на обединените нации от страна на Швеция. Миналата седмица изнесе и тирада по тематиката в град Хелсингборг, изразявала е гражданската си позиция и в родния на Грета Тунберг Стокхолм, както и в личния си роден град, Гьотенборг.

Izabela Nilsson Jarvandi 16 letnia Szwedka, prawicowa aktywistka w swoim przemówieniu podczas demonstracji antyimigranckiej w Helsingborgu. pic.twitter.com/sw4KRIVQoS

— Narodowy Lublin (@LublinNarodowy) December 6, 2019
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР