Невъзможно е 1,1 милиона души да напуснат домовете си в

...
Невъзможно е 1,1 милиона души да напуснат домовете си в
Коментари Харесай

ООН призова Израел да оттегли заповедта за евакуация в Газа

Невъзможно е 1,1 милиона души да изоставен домовете си в границите на 24 часа. Това значи 40 000 души на час, написа Би Би Си.

Организация на обединените нации сподели, че заповедта включва всички – всички, които са приютени в уреди на Организация на обединените нации, в това число учебни заведения и здравни центрове. Затова от организацията приканиха израелците да отдръпват известието, заявявайки, че това ще докара до злополучие. Според Организация на обединените нации в толкоз гъстонаселен регион като Газа евакуацията на толкоз хора би довела до цялостен безпорядък. Хората би трябвало да се реалокират в южната част на линията.

Хамас прикани жителите на Газа да не напущат домовете си. Ислямистката формация назова предизвестията подправена агитация и прикани хората да ги пренебрегват. Радикалната формация Хамас преди този момент неведнъж е упреквана, че употребява хора като „ живи щитове “. Някои поданици на Газа обаче започнаха да опаковат багажа си и да бягат.

Няма метод един милион души да бъдат безвредно преместени от северна Газа в границите на 24 часа, споделя Небал Фарсак, представител на Палестинския червен полумесец в град Газа. Пред АП тя съобщи: „ Какво ще се случи с нашите пациенти? Имаме ранени, имаме възрастни хора, имаме деца, които са в лечебни заведения. Тя добави, че доста медици отхвърлят да изтеглят лечебни заведения и да изоставят пациенти.

Световната здравна организация заяви, че палестинското министерство на опазването на здравето им е споделило, че е невероятно да реалокират уязвими болнични пациенти в южната част на линията Газа, съобщи Агенция Франс Прес. „ Палестинското министерство на опазването на здравето е уведомило СЗО, че е невероятно да се изтеглят уязвими болнични пациенти от северната част на Газа “, съобщи представителят на СЗО Тарик Ясаревич пред кореспонденти в Женева, откакто Израел прикани 1,1 млн. поданици на северната част на Газа да се реалокират в южната част на територията в границите на 24 часа.

Междувременно ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин са на посещаване в Израел през днешния ден, с цел да продължат демонстрацията на взаимност. Първият посланик на Съединени американски щати Антъни Блинкен пък е в Йордания.

Очакват се митинги през днешния ден по света, откакто Хамас и Хизбула приканиха за антиизраелски манифестации „ в целия арабски и ислямски свят “. В Австралия и Япония към този момент се организираха демонстрации.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР