Неваксинирани граждани на Гърция на възраст над 60 години, които

...
Неваксинирани граждани на Гърция на възраст над 60 години, които
Коментари Харесай

Глоби от 50 и 100 евро в Гърция за неваксинирани граждани над 60 години

Неваксинирани жители на Гърция на възраст над 60 години, които не са получили най-малко една доза ваксина против ковид, ще бъдат санкционирани 50 евро за януари и по 100 евро за всеки следващ идващ месец. Санкцията се вкарва с оглед влязлото от през днешния ден в действие решение за наложителна имунизация на съответната възрастова група.

Мярката беше обявена в края на ноември – няколко дни по-късно депутатите в Народното събрание гласоподаваха съответното решение. То планува „ заради нужда за отбрана на публичното здраве всички лица, родени преди 31 декември 1961 година и живеещи на територията на Гърция, да се имунизират наложително против COVID-19.
Зелените документи у нас не работят, съгласно Александър Симидчиев
Зелените документи в България не работят, сподели по БНР пулмологът доктор Александър Симидчиев. Търсят се подправени документи, с цел да преца...
Прочети повече
Глобата за януари ще бъде 50 евро, защото решението работи от средата на месеца, а за всеки идващ месец – 100 евро.

Глобата ще бъде издавана от Независимата организация за очевидни доходи, а събраните средства ще бъдат изразходвани извънредно за подсилване на националната здравна система в борбата с епидемията.

От наложителна имунизация са освободени лица, преболедували COVID-19 през последните 180 дни, имунизираните в чужбина, както и тези с потвърдени здравни противопоказания да се имунизират.

От съответната възрастова група са имунизирани 9 от 10 индивида, а неимунизираните са над 300 000.

Още от БАЛКАНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР