Неваксинирани държавни служители, както и работещи в сферите на образованието

...
Неваксинирани държавни служители, както и работещи в сферите на образованието
Коментари Харесай

Хонконг нарежда на държавните служители да се ваксинират или да плащат тестовете

Неваксинирани държавни чиновници, както и работещи в сферите на образованието и опазването на здравето в Хонконг скоро ще би трябвало да заплащат за постоянни проби за Covid-19. Това съобщи основният админ на китайския специфичен административен регион Кари Лам, съобщи Ройтерс. Мерките са оповестени за за увещание на повече хора да се имунизират.

Хонконг записва 56 дни без местни случаи на ковид и животът в световния финансов център значително се възстановява, като се изключи към момента настоящите строги ограничавания за пътешестване и карантина, нужна за всички идващи.

Властите не бяха удовлетворени от бавното в началото използване на имунизациите, макар че акцията се форсира през последните месеци откакто разнообразни компании оповестиха редица преимущества за имунизираните, в това число лотария с премия апартамент на стойност към 1 милион $.

" Дори да е чисто персонално решение да не се ваксинирате и да не помогнете на обществото да реализира стаден имунитет, това не е нещо, което едно отговорно държавно управление би трябвало да разреши или да толерира ", сподели Лам пред организацията.

Лам сподели също, че имунизирани хора идващи в Хонконг от страни, считани за среднорискови, които показват негативен резултат на теста и позитивен тест за антитела, могат да прекарат 7 вместо 14 дни в наложителна карантина в хотел. Те би трябвало да се " самонаблюдават " през втората седмица.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР