Неутрализирани са 84 организирани престъпни групи. Проведени са разследвания по

...
Неутрализирани са 84 организирани престъпни групи. Проведени са разследвания по
Коментари Харесай

ГДБОП отчете: Ръст на борбата с организираната престъпност

Неутрализирани са 84 проведени незаконни групи . Проведени са следствия по 694 досъдебни производства , като по отношение на 2021 година броят на новообразуваните и завършените е повишен надлежно с 48% и с 25%. Това се показва в доклад за 2022 година на Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “ /ГДБОП/.

Резултатите от активността на дирекцията показа шефът на ГДБОП Калин Стоянов, в наличието на служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, заместниците му и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

По-рано през днешния ден по време на пресконфереция основният прокурор Иван Гешев осведоми, че след закриването на спецструктурите, за девет месеца, в границите на 2022 година, спадът на досъдебните производства за проведени незаконни групи е 50%.

От Министерство на вътрешните работи показват, че като важен резултат в работата на ГДБОП през 2022 година е 45% нарастване в броя на извършените профилирани полицейски интервенции – 264, главно по линии „ Наркотици “, „ Киберпрестъпност “ и „ Незаконна миграция “. Част от акциите, 30 – са с присъединяване на непознати партньорски служби, а друга част са с прокуратурата и разнообразни държавни институции.

От ГДБОП подчертаха, че на 15 март е основана и новата дирекция „ Киберпрестъпност “ .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР