Неутрализирана е престъпна група за предлагане на имотни облаги срещу

...
Неутрализирана е престъпна група за предлагане на имотни облаги срещу
Коментари Харесай

Сийка Милева: Човек от чужбина е купувал гласове

Неутрализирана е незаконна група за предложение на имотни облаги против глас в интерес на избран претендент, политическа партия или коалиция на парламентарните избори, оповестиха от прокуратурата.
Говорителят на основния прокурор Сийка Милева изясни на брифинг, че са открити групи, които са се занимавали с друга незаконна активност като лихварство, каналджийство, пране на пари, наркотрафик и наркоразпространение, които в навечерието на изборите са търсили разнообразни способи и схеми посредством предлагането на имотни облаги, да обезпечат гласове. Човек от чужбина отвън Европейски Съюз купувал гласове.
„ Анализът на формираните досъдебни производства сочи прочут спад на записаните закононарушения срещу политическите права на жителите и този спад се дължи на подхванатите от нас превантивни мерки”, сподели още Милева.
За първи път, по Закона за ограниченията против изпирането на пари, по искане на Прокуратурата, са били запорирани към 425 000 лева, а при претърсвания са конфискувани суми в разнообразни валути в размер на над 383 000 лв..
„ Общо над 800 000 лв. не бяха включени в опитите за изборната търговия”, сподели още представителят на основния прокурор.
Участниците в групите оферирали за пазаруване на гласове разнообразни политически сили, посочи още Милева.
В Софийски градски съд се водят производства по четири каузи срещу политическите права на жителите, уточни ръководителят на Софийската градска прокуратура Илияна Кирилова.
„ Пет лица, които са били претенденти за народни представители - от тях двама са арестувани с разпореждане на прокурор до 72 часа, един е с мярка за неотклонение „ подписка”, а останалите са с ограничения „ задържане под стража”, доказани и на втора инстанция”, посочи тя.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР