Неутрализирана е престъпна група за мащабни данъчни измами при вноса

...
Неутрализирана е престъпна група за мащабни данъчни измами при вноса
Коментари Харесай

Разследване във Варна и страната: Мащабни данъчни измами с луксозни автомобили

Неутрализирана е незаконна група за огромни данъчни измами при вноса на първокласни коли. Само в последната година, в която е работила организиратана група, вреда, която е нанесла на страната е над 6 млн.лева. Открито е т.нар " Черно счетоводство " на обвинените - бележници, мемоари, разпитани са 28 лица.

На 16 ноември са осъществени 23 претърсвания на територия на София, Варна, Пловдив, Бургас, Костинброд и Троян, по време на които са открити още 7 адреса, които не са били известни на проверяващите. Операцията е под управлението на Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите и Прокуратурата.

14 от адресите, които са претърсени са на счетоводни адвокатски фирми, конфискувана е документи и компютърни конфигурации, както и електронни подписи, обявиха на брифинг в Националната следствена работа.

Според проверяващите става въпрос за скица за отбягване на Данък добавена стойност. Засечен е нерегламентиран оборот от 30 млн. лева, върху който е следвало да се начисли Данък добавена стойност, само че това не е сторено. Схемата включва поредност от кухи компании, приспадащи данъчен заем по Закона за Данък добавена стойност без да имат съображение за това.

Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР