Неуспешният опит за закриване на крайнодясна конференция в Брюксел предизвика

...
Неуспешният опит за закриване на крайнодясна конференция в Брюксел предизвика
Коментари Харесай

Опит за прекратяване на конференция на крайнодесни в Брюксел предизвика критики и осъждане

Неуспешният опит за закриване на крайнодясна конференция в Брюксел провокира рецензии и наказание. Белгийският Държавен съвет анулира заповедта за преустановяване на конференцията, издадена от кмета на Сен Жос загар Нуде Емир Кир, който получи упреци и от белгийския министър-председател Александър де Кроо.

Ораторите на конференцията обявиха правото си на изложение. Един от тях, унгарският министър-председател Виктор Орбан, сподели при идването си, че " на всички места в Европа хората са на ръба на свободията и цензурата ", сравнявайки сегашната обстановка с комунистическия интервал в Унгария през 80-те години.

 
Наехме място в Будапеща. И единствено няколко часа преди срещата беше казано, че за жалост то към този момент не е свободно. И тогава потърсихме друго, а те споделиха, че в случай че стопанинът на заведението ни достави с малко бира и храна, той ще се откаже от бизнеса. Същият тип напън върху хората е бил доста публикуван през втората половина на 80-те години в Унгария.
Виктор Орбан, маджарски министър-председател

Заплаха за публичния ред беше формалният претекст за прекъсването на конференцията, само че той изглеждаше по-скоро предлог за протест на крайната десница, която в действителност се трансформира в подарък за техния роман.

 
Разбира се, това деяние може да се преглежда като нещо, което по-скоро може да помогне на крайната десница, в сравнение с да я дестабилизира, тъй като, знаем, че крайната десница води дискурс на виктимизацията. Те постоянно се пробват да кажат, че властта иска да им попречи да кажат това, което мислят.
Дейвид Синарде, професор по политически науки във Vrije Universiteit Brussel

Този епизод още веднъж отвори остарял спор за опцията да се толерират даже нетолерантни хрумвания, като тези, които постоянно се пропагандират от националистическите партии против мигрантите, мюсюлманите и ЛГБТК общността. Тази тематика е доста дискутирана в Белгия.

 
Във франкофонска Белгия отиват малко по-далеч и имат по този начин наречения " медиен кордон ". Това значи също, че на представителите на крайната десница, не се позволява да приказват в класическите медии. Това е нещо, което към този момент не съществува в северната част на страната.
Давид Синарде, професор по политически науки във Vrije Universiteit Brussel

В последна сметка конференцията на националния консерватизъм освен се организира по проект, само че и получи доста по-голямо медийно внимание.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР