Неуспелият кандидат за управител на Българската народна банка и бивш

...
Неуспелият кандидат за управител на Българската народна банка и бивш
Коментари Харесай

Как всички креатури на Слави се уредиха в служебното правителство?

Неуспелият претендент за шеф на Българската национална банка и някогашен народен представител от " ИТН " Любомир Каримански стана следващата креатура на Слави Трифонов, получила тихомълком значим пост в служебното държавно управление. Наричаноият от Кирил Петков " Корумпиран пе*ераст " икономист е назначен за консултант на министъра на финансите.

За следващ път служебният кабинет на президента Румен Радев назначава човек от " ИТН ". През август смехотворната Теодора Генчовска, която заемаше поста на външен министър в кабинета " Петков ", беше назначена като длъжностен зам.-министър на защитата в екипа на Димитър Стоянов.

Друг кадър от партията на Слави Трифонов - Велислава Петрова, резервира поста си на заместник-министър в Министерството на външните работи. Тя беше препоръчана за позицията от квотата на " ИТН " и беше част от екипа на Генчовска.

Според мнозина наблюдаващи последната е била сътрудникът на Румен Радев в държавното управление на Промяната и го е саботирала от вътрешната страна. Тя е имала задачата да вкара в капан Кирил Петков по тематиката Македония и да смъкна по този метод кабинета, като го упрекна в национално изменничество и че работи зад тила на Народното събрание. Както и стана.

Каримански се оказа с държавен пост единствено няколко дни, откакто партията на Слави Трифонов се провали на изборите на 2 октомври. От МФ споделиха, че Каримански е получил поста поради началото на работата на 48-ото Народно заседание и предходния му опит като народен представител и като ръководител на бюджетната комисия в предходния парламент.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР