Неуспелият кандидат за президент и уж деполитизиран настоящ редови съдия

...
Неуспелият кандидат за президент и уж деполитизиран настоящ редови съдия
Коментари Харесай

Лозан Панов иска отстраняването на Сарафов, но да каже първо приятел ли е с Нотариуса и кой реално го назначи за председател на ВКС

Неуспелият претендент за президент и сякаш деполитизиран сегашен редови арбитър във Върховния административен Лозан Панов прати до медиите сърцераздирателно писмо с политически тези и претенции, поантата в което е настояването за неотложно премахване на и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов.

Да се пита човек остава ли му време от политическата активност на арбитър Панов, с цел да си гледа делата. Едва ли.

„ Ако някой към момента се е съмнявал, че страната ни се ръководи със закани, подслушване, следене, изнудване, шантаж, рекет, манипулиране на публичното мнение до степен да се основава една паралелна действителност, протичащото от последните седмици е задоволително, с цел да разсее тези подозрения “, написа Панов.

„ Колко дълго още българските жители ще гледат разврата в дома на Темида, който финансират със своите налози? Колко дълго престъпният контингент ще се любува на срамотите под алените тоги? Колко дълго още ще гледаме коленичилите пред мафията безпомощни институци “, пита Панов.

„ Главният прокурор стои на върха на една пирамида и символно въплъщава институцията! Обръщам се към членовете на прокурорския парламент обществено с молба да създадат последни вероятни старания, преди „ Титаник “ да се е разрушил! Българската прокуратура незабавно се нуждае от мощен темперамент с висок професионален интегритет. Колеги, отстранете неотложно и.ф. основен прокурор! “, приключва есето на Панов.

Съдия Панов обаче мълчи към този момент няколко дни по една друга тематика.

„ Пък аз не укривам, че съм в другарски връзки и с Лозан Панов “, споделя Мартин Божанов-Нотариуса пред арбитър Владислава Цариградска на 14 януари 2020 година, когато е съвещанието по делото за заможен спор, който тя преглежда. Точно в това съвещание Божанов заплашва съдията и я назовава „ госпожа Владка “. Протокол и запис от изказването на Божанов в правосъдната зала бе публикуван от медии преди няколко дни.

По време на това дело Лозан Панов е ръководител на Върховния касационен съд, само че към този момент няколко дни мълчи и не споделя правилно ли е изказванието на Нотариуса и до каква степен се простира другарството му със убития Божанов.

Панов дълго време не съумя изрично да обясни и един различен значим въпрос – по какъв начин бе определен и назначен за ръководител на Върховния касационен съд през 2014 година, с чия защита и подмолна роля.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР