Неуспелият кандидат за председател на БСП Красимир Янков е тайният

...
Неуспелият кандидат за председател на БСП Красимир Янков е тайният
Коментари Харесай

Сензационно в БЛИЦ! Стана ясно кой иска главата на МВР-шефа! "Червеният Цветанов" напъва за стола на Радев!

Неуспелият претендент за ръководител на Българска социалистическа партия Красимир Янков е тайният подстрекател на настояването на Столетницата за оставката на вътрешния министър Валентин Радев. Това разкриха пред БЛИЦ два самостоятелни източника в соцпартията. Стана ясно, че Янков е кроял проекти да заеме мечтания от него пост на вътрешен министър по време на предварителните парламентарни избори, ако бяха извоювани от Българска социалистическа партия.

" Това е детската му фантазия. Готов е на всичко, с цел да стане вицепремиер и вътрешен министър. Иска да извършва същата роля като на Цветан Цветанов по време на първото държавно управление на ГЕРБ ", безапелационни са пред БЛИЦ съпартийци на хлевоустия народен представител.

Стремежът на Янков да се трансформира в Цветанов е толкоз мощен, че той даже имитира държанието, мимиките и даже тембъра на дясната ръка на Бойко Борисов.

Кариеристичните упоритости на Янков не се харесват даже в средите на вътрешнопартийната съпротива. Много от алените велможи са останали отвратени от държанието на Янков, който в фантазиите си се е устремил първо към лидерския пост в Българска социалистическа партия, а по-късно и към бляна му - МВР-шеф.

Плановете му обаче се разрушават като вълните в палубата на задокеански транспортен съд.

Според специалисти по политология, Янков дълги години ще си остане политик за вътрешна консумация, който може да играе поддържаща роля на парламентарната естрада.
Ивайло КРАЧУНОВ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР