Неуспехите на Exynos 2200 принудиха Samsung да преосмислят стратегията си

...
Неуспехите на Exynos 2200 принудиха Samsung да преосмислят стратегията си
Коментари Харесай

Samsung събира екип от специалисти за разработка на собствен процесор

Неуспехите на Exynos 2200 принудиха Samsung да премислят тактиката си по отношение на чиповете за смарт телефони. Корейският колос събира екип от надарени експерти за създаването на личен процесор. Този ход ще помогне на компанията да понижи зависимостта си от архитектура на ARM процесорите и също така ще разреши на компанията да се конкурира непосредствено с Apple, а в последна сметка и с Qualcomm.

Първите процесори с новата архитектура се чакат през 2027 година

Очаква се новите процесори да зареждат телефони, таблети и преносими компютри, което прилича тактиката на Apple. Според Business Korea, Samsung са назначили Рахул Тули, някогашен изпълнителен шеф в AMD и разработчик. За страдание сходна разработка изисква доста време и вложения и няма да може скоро да тестваме ядрата на упования процесор. Според клюки в професионалните среди, в случай че процесът по разработка върви без някакви големи пречки, първата серия от новите процесорни чипове на Samsung би трябвало да видят бял свят през 2027 година Това са цели 4 години работа, като преди този момент би трябвало да забележим новата едночипова система (SoC), която ще е извънредно за Galaxy S сериите. Този чипсет пък се чака през 2025 година, което значи, че пред  Samsung има още време преди действително да се включи в играта с другите съперници.

Това не е първият опит на Samsung за основаването на персонализирани процесори. По-ранният опит на компанията в тази тенденция носеше името Mongoose, само че корейците завършиха с неговото създаване след излизането на M5 ядрата, които станаха част от едночипова система Exynos 990. Тази система подсигуряваше поредицата Galaxy S20 от 2020 година

Apple продължава да бъде с няколко генерации пред конкуренцията, а през идната година се чака Qualcomm да разгласят процесори с нова архитектура. С оглед на това Samsung има доста да наваксва, с цел да застигне конкуренцията. С оглед на предишните неуспехи корейският колос може да си е научил урока и да употребява целево идващите 4 години. Освен това има и упования компанията да работи в съдействие с AMD, с цел да усъвършенства бъдещите си чипове.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР