Неуспехът на Украйна да се присъедини към Северноатлантическия алианс не

...
Неуспехът на Украйна да се присъедини към Северноатлантическия алианс не
Коментари Харесай

Блинкен: Неприемането на Украйна в НАТО не е отстъпка към Русия

Неуспехът на Украйна да се причисли към Северноатлантическия алианс не би трябвало да се приема като отстъпка към Русия. Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен направи това изказване във вторник по CNN.

" Не мисля, че това е отстъпка. Според мен това е единствено отражение на действителното положение на нещата, което е, че даже преди съветската експанзия, Украйна нямаше да се причисли към НАТО на идващия ден ", сподели Блинкен, отговаряйки на въпрос дали думите на украинския президент Владимир Зеленски би трябвало да се одобряват като отстъпка, когато той разгласи нуждата от признание на обстоятелството, че страната няма да стане член на НАТО.

Съединени американски щати са загрижени, че Китай може да даде материална помощ на Русия на фона на специфична военна интервенция в Украйна или да й помогне да заобиколи западните наказания, сподели Блинкен.

" Първо, има поддръжка от Китай в региона на реториката, най-малкото неналичието на недвусмислена позиция от страна на Китай във връзка с дейностите на Русия ", съобщи държавният секретар.

" Това опонира на всичко, с което Китай е устно зает, в това число главните правила на Устава на Организация на обединените нации, главно почитание към суверенитета на страните. Фактът, че Китай не осъди дейностите на Русия, приказва доста самичък по себе си – освен за Русия, Украйна или Европа, само че и за целия свят “, аргументира се Блинкен.

" Второ ", продължи той, " ние сме загрижени за опцията Китай да даде материална помощ на Русия или да подкопае наложените от нас наказания. "

" Заявихме това непосредствено на Китай, в това число през последните 24 часа, когато съветникът по националната сигурност Джейк Съливан се срещна с китайския си сътрудник ", съобщи още той.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР