Неусетно е отминало времето, в което детето ви е било

...
Неусетно е отминало времето, в което детето ви е било
Коментари Харесай

Да обзаведем стаята на ученика

Неусетно е отминало времето, в което детето ви е било напълно мъничко. Сега към този момент е възпитаник и би трябвало да обзаведете стаята му по този начин, че да е подобаваща както за игри и релакс, по този начин и за подготовка на уроците.

5 съвета за обзавеждане на стаята на ученика, които могат да са ви от изгода
Съобразете се с желанията на детето
Докато детето е към момента мъничко решенията за обзавеждането на стаята му са ваши, само че щом тръгне на учебно заведение към този момент нямате цялостната власт.

Затова първото, което е добре да извършите е да не прибързвате с покупката на мебели, преди да се консултирате с малчугана.

Отделете време и си поговорете какво харесва и по какъв начин си показва стаята. Така ще знаете защо мечтае и по-лесно ще откриете освен мебелите, само че и тематиката, и цветовете, които биха му допаднали.
Заложете на неутралните цветове
С израстването си децата трансформират постоянно усетите си и в случай че преди два месеца са обожавали да вземем за пример лилавото, след още два месеца към този момент няма да им харесва толкоз, колкото зеленото, жълтото или синьото.

За да не се постанова на всеки няколко месеца да сменяте цвета на стените, интериорните дизайнери поучават да се придържате към неутралните цветове (бяло, сиво, бежово).

И преди да си помислите, че тези цветове са скучни и детето ви надали ще ги хареса ще ви кажем, че можете да извършите стаята “забавна ”, като дадете независимост на малчугана да украси стените с постери, фотоси или други аксесоари, които му харесват.

Така вие ще си спестите труд и пари, а детето ще се почувства пораснало и предостатъчно, че му позволявате единствено да взима решения по какъв начин да наподобява стаята му.
Погрижете се за главните мебели
Когато детето стане възпитаник, с изключение на от комфортно легло и задоволително място, на което да прибира облеклата си се нуждае и от обособена зона за подготовка на уроците, оборудвана с комфортна, стол и най-малко няколко спомагателни рафта, върху които да подрежда учениците си.

Хубавото е, че  момента се предлага извънредно огромно многообразие както от комплекти, по този начин и от единични мебели за детска/ученическа стая, тъй че би трябвало просто да разгледате предложенията, с цел да откриете леглото, дрешника, скриновете, масата за компютър и съвършения стол, от които вашето пораснало дете се нуждае.

Само не забравяйте при избора на маса и стол да се съобразите както с пространството, с което разполагате, по този начин и с възрастта и растежа на детето.
Помислете за място за релакс и посрещане на другари
Колкото по-големи стават децата толкоз по-голяма потребност имат да се събират с другари. Така че няма да сгрешите, в случай че оформите “зона за посетители ” в детската стая като към главните мебели прибавите някоя стилна масичка, дребен диван или един - два пуфа.

Така всякога, в който детето изиска да предложения другари да учат или да си играят дружно, няма да се тормози, че няма къде да ги настани.

Зоната за релакс ще му е от изгода и в случай че желае да си отпочине след подготовката на уроците или реши да уважи книга, да послуша музика или да рисува, без да се постанова да стои пред масата за компютъра.



Източник фотография: pixabay.com
Допълнете интериора с обичани и потребни аксесоари
Завършете обзавеждането като поставите на пода мек килим, който умерено може да се трансформира и в акцент или във фокусна точна на стаята.

Не забравяйте и нощната лампа за масата за компютъра, защото тя ще е от огромна изгода, когато малчугана има потребност от спомагателна светлина в стаята си.

Няма да сгрешите и в случай че предвидите място за няколко отворени рафта, които да окачите по стените, за семпло огледало или за един или два скрина, които да обезпечат в допълнение място за предпазване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР