Неусетно дойде октомври, а още няколко уикенда и Коледа ще

...
Неусетно дойде октомври, а още няколко уикенда и Коледа ще
Коментари Харесай

В навечерието на Хелоуин: Филмови заглавия, с които празничното настроение е гарантирано

Неусетно пристигна октомври, а още няколко уикенда и Коледа ще е тук. Да, само че до тогава има още доста празници, а напълно скоро е един от най-противоречивите у нас - Хелоуин! Независимо какво е вашето мнение, магазините ще бъдат отрупани с тематични сладки, украшения, тикви, а децата ще се маскират и ще обикалят съседите. 

Но в случай че не ви се занимава с това да отваряте вратата на децата, с цел да им давате бонбони, само че въпреки всичко желаете да усетите " духа " на деня, ви предлагаме няколко кино заглавия, с които да си устроите цялостен кино маратон на тематика Хелоуин. 

Филми за цялото семейство

Ако въпреки всичко желаете да гледате нещо, след което да съумеете да заспите, има в действителност много класики, на които можете да обърнете внимание. " Trick or Treat " е класиката на всички класики. Филмът е на Дисни и е от 1952 година В него ще видите патокът Доналд и неговите племеници, които му спретват много и занимателни номера. Друга Дисни класика е Halloweentown от 1998 година Във кино лентата момиче схваща, че е магьосница и дружно с брат си и сестра си откриват и други чудати създания. Още Дисни оферти са бижутата Don’t Look Under The Bed, Hocus Pocus и несъмнено The Nightmare Before Christmas.

Виж още: Били Айлиш и Пост Малоун отнесоха премиите на Билборд! Лизо скандализира с тоалет

Класически филми с чудовища

Няма различен сезон, в който да се гледат повече хоръри! Може да започнете с литературната класика за Франкенщайн, като има много екранизации, сред които да избирате. Когато приказваме за чудовища, няма по какъв начин да не споменем и Beetlejuice на Тим Бъртън от 1988 година - относително съвременна класика за една нетрадиционна двойка. Но в случай че се придържаме към " класическата " класика, то наложително гледайте " Пхисо " са Хичкок. 

Виж още: Звезди, които се съблякоха голи поради изборите в Съединени американски щати

Филми с доста писъци

 

Защото Хелоуин и писъците вървят ръка за ръка, нали? " Нощта на живите мъртви " е безусловно наложителен филм, без който кино светът на зомбитата нямаше да е същият, в случай че изобщо съществуваше. Друга класика - The Texas Chain Saw Massacre! Haunt пък е относително нов филм, в който група другари откриват изоставена къща, която се трансформира в техния жив (буквално) призрачен сън. И тъй като става въпрос за Хелоуин, няма по какъв начин да пропуснете безспорната класика Halloween. В него се наблюдава историята на напуснал психиатрична клиника палач, който... се връща към убийствата.

Виж още: Последните думи на едни от най-известните хора в света

Филми с захласнати хора

И тук има много класики. Gremlins от 1984 година наблюдава историята на момче, което получава чудноват домакински любим, който се оказва едно малко зло. Child's Play 2 е също положително предложение - останките на сякаш унижощената кукла Чъки се завръщат с още по-злокобни планове. The Exorcist също е безусловно наложителен филм, а още по-плашещото в него е, че е по същинска история.

Изображение: Официални Фейсбук страници (Adam's Family, The Nightmare Before Christmas, Child's Play 2 

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР