Neurolanguage® Coaching е нов метод за преподаване, който съчетава изучаването

...
Neurolanguage® Coaching е нов метод за преподаване, който съчетава изучаването
Коментари Харесай

Нов метод помага да учим чужди езици с лекота

Neurolanguage® Coaching е нов способ за преподаване, който съчетава проучването на езика с коучинг детайли и е съгласуван с това по какъв начин мозъка учи най-добре. Всеки получава самостоятелна стратегия съобразена с неговите потребности, а не с учебник.

- Г-жо Чолакова, Вие сте първият в България сертифициран и упълномощен учител по метода Neurolanguage® Coaching. Какво съставлява този способ?

- (регистрирана комерсиална марка в Съединени американски щати и Европа на името на Рейчъл Мари Палинг) е сполучлив и бърз трансфер на езикови познания и умения.

Езиковия коуч по метода Neurolanguage ®Coaching е:
♦ Международно упълномощен

♦ Разбира по какъв начин мозъкът обича да учи и оказва помощ на учащия се да учи по-бързо и по-ефективно

♦ Създава материали, пригодени с потребностите на учащия се

♦ Използва ефикасен и мощен развой на слагане на цели

♦ Обучението става малко по малко с диалози в жанр коучинг

- Наистина ли мозъкът е толкоз предразположен на образование, че всеки може да научи нов език, даже да е в категорията „ на мен езиците не ми се удават “?

- Отговорът е да. Мозъкът е еластичен, както споделят ​​учените, тъй че мозъкът може да се трансформира и да прави нови невронни връзки непрекъснато. Единственият проблем е, че мозъкът харесва комфорта и навиците, което значи, че не е толкоз фен на смяната или „ новото “ и лишава доста сила и старания, с цел да се прегърне новото, само че в действителност си заслужава.

Колкото повече ние, като Neurolanguage® преподаватели, разбираме по какъв начин действа мозъкът, толкоз повече можем да помогнем на нашия учащ се да открие по какъв начин личният му мозък обича да учи.

И същинският ключ е дали амигдалата на учащия се, се е задействала заради някакво възприятие на опасност. Колко безвредно се усеща учащия се? Колко убеден или компрометиран? Колко нервозен или спокоен? и в последна сметка какво можем да създадем, като Neurolanguage® преподаватели, с цел да върнем учащия се в съвършено положение на образование, положение, в което няма възприятие на опасност, а възприятие за премия.

Всеки път, когато научим нещо ново, мозъкът реализира нови невронни връзки. Когато тези невронни връзки са задоволително подсилени и консолидирани, те стават по- здрави и когато имаме задоволително построени невронни връзки, те основават невронни мрежи, които ни дават това консолидирано образование.
Така, че в действителност постоянно ще зависи от това до каква степен сме поредни с приноса и консолидацията (това значи процедура, процедура, практика), които мозъкът по-късно да събере и групира по подобен метод, че да реализираме прогрес.

- Neurolanguage® Coaching подобаващ ли е за безусловно начинаещи или въпреки всичко изисква някакви базови знания за съответния език?

- Коучингът по метода е съвършен за хора, които имат най-малко равнище на езика B1, само че се прилагани при хора с по- ниско равнище на притежаване на езика. Ако учащия се е на по-ниско равнище от B1, тогава ще се употребява повече родния език на учащия се при първичната диагностика, когато се дефинират задачите и се приказва за ангажираността.

- Методът предизвиква усвояването и потреблението на всекидневен език, а по какъв начин оказва помощ за усвояването на граматиката?

- Ние, като Neurolanguage® коучове, знаем по какъв начин да преподаваме езици без учебници и знаем по какъв начин да водим експертни коучинг диалози за всяка граматична област, трансформирайки граматиката в извънредно забавна, жива, интерактивна, действителна и персонална. Тези диалози, непрекъснато водят учащия се към моменти на прозрения.
Същността на граматическия диалог е да насочва мозъка посредством фокус, да навлиза по- дълбоко, да консолидира към този момент познатото, да вкарва нов материал, когато е належащо, да предизвика нови връзки и да консолидира. Когато прекосяваме през граматическата част на езика с учащия се използваме модела PACT PQC.

- Индивидуалният метод допуска ли потребление на разнообразни учебници според от задачата на образованието, какви са образователните пособия, с които работите?

- Метода Neurolanguage® Coaching нормално не следва учебници, а задачите, които са сложени от учащия се дружно с коуча. Може да използваме езикови материали от разнообразни източници, в случай че се нуждаем от това, само че нормално нямаме потребност да следим страница по страница някакъв учебник.
Neurolanguage® коуча знае по какъв начин да помогне на учащия се да се свърже с вътрешната си мотивация и го поддържа стимулиран по време на целия образователен развой, като предизвиква учащия се в действителност да стане самостоятелен и да употребява свои лични образователни запаси, с цел да помогне на учащия се да реализира по-бърз и ефикасен развой на образование.

- Има ли възрастови граници за проучване на непознат език? От по кое време е най-добре децата за стартират чуждоезиково образование? А допустимо ли е да реализираме важен резултат в зрелост?

- Не, в действителност не. Няма ограничавания за проучването на непознат език. Децата в режим на образование могат да вършат милиони връзки в секунда. Идеалната възраст децата да учат език е сред 2-4 години. Детският мозък има по-голяма гъвкавост и децата учат доста по-лесно от възрастните, само че хубостта на мозъка е, че той е кадърен да се регенерира и трансформира от самото начало и е отлично да учим езици на всяка възраст. Според това по какъв начин живеем и действаме, невронните връзки в мозъка могат да бъдат непрекъснато създавани и изтривани даже до последния ни ден.

- Подготвяте два сертификационни курса за Neurolanguage® преподаватели. За кого са подобаващи те и наложително ли е участниците да са учители по английски език?

- Курса за Neurolanguage ®Coaching е основан за учители по всички езици, освен по британски, само че има и различен курс, които е ориентиран към преподаватели по разнообразни дисциплини.
И двата курса са подобаващи за преподаватели, които желаят да реализират бързи и устойчиви резултати със своите учащи се, като им оказват помощ да доближат и поддържат по-добро положение на учене. Подходящи са за всеки, който желае да се трансформира от преподавател в коуч и да продължи професионалното си развиване получавайки документ от ELC / Efficient Language Coaching/ и акредитация от Международната Коучинг Асоциация.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР