Неуралинк, компания основана от Илон Мъск, която цели да разработва

...
Неуралинк, компания основана от Илон Мъск, която цели да разработва
Коментари Харесай

Илон Мъск ще тества мозъчни импланти върху животни

" Неуралинк ", компания учредена от Илон Мъск, която цели да създава мозъчни импланти за насърчаване на човешките умствени благоприятни условия, възнамерява да стартира проби върху животни, заяви БГНЕС.
Според публикация на софтуерния уебсайт Gizmodo формирана с помощта на писмо на чиновник на компанията изпратено до департамента на компанията в Сан Франциско, в което се загатват проекти за " дребна лаборатория за проби върху животни, както и дребна стая за гризачи ".
Мъск не е приказвал изключително доста за " Неуралинк " в предишното. Той заяви, че преди компанията му да пусне устройствата си за необятната аудитория (което съгласно него ще се случи от 7 до 9 години) ще се постараят да се опитат да оказват помощ първо на хора с избран тип заболявания или повреди.
" В началото технологията ще лекува мозъчни пострадвания в резултат на интервенции за премахване на тумори, в които някой хора губят цялостен когнитивен детайл ", сподели Мъск.
" Това може да помогне на хора с разнообразни мозъчни контузии, поради които те не могат да се движат обикновено, макар работещите връзки и мускули в тялото ", съобщи Мъск.
" Може също да помогне и на хора, които страдат от проблеми с паметта в резултат на старостта посредством увеличение на паметта, което ще им помогне да живеят по-добре през остатъка от живота си. Това би ни помогнало да се оправим с разнообразни типове умствени проблеми, с които всички се сблъскваме, когато остареем ", добави той.
Архитекти работещи в Сан Франциско изясняват, че " Неуралинк " евентуално търсят място за новата си лаборатория отвън града.
Компанията стартира да спонсорира проучвания в Калифорнийския университет. Същевременно " Неуралинк " са получили позволение от локалният департамент по опазване на здравето да употребяват седалището си в Сан Франциско за идните проби върху животни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР