Неуморните усилия на спешните медици в Горна Оряховица върнаха към

...
Неуморните усилия на спешните медици в Горна Оряховица върнаха към
Коментари Харесай

Спешни медици съживиха пациент след 20 минути в клинична смърт

Неуморните старания на незабавните медици в Горна Оряховица върнаха към живота пациент, който бил изпаднал в клинична гибел, написа в. " Борба ".

Действието се развива в неделя, когато 50-годишен мъж от Лясковец идва във филиала, съпроводен от сестра си.

Човекът споделя, че отишъл на лов на риба, само че там се почувствал зле и усетил, че кръвното му налягане се е повишило. Помолил дежурните да му създадат премерване, само че защото това не е животозастрашаващ случай, го насочили към неотложния кабинет, който поема недоволства от такова естество.

В коридора, на път към звеното, мъжът примрял. Спешните медици го вкарват в амбулаторията, където откриват, че сърцето му е спряло и няма дихателна активност.

Веднага стартират действия по реанимация, включващи сърдечен масаж, обдишване с амбу, четири пъти електрошок и инжектиране на адреналин. Здравните служащи се борят в продължение на 20 минути да го съживят и съумяват.

Пациентът идва на себе си, възстановява кръвното си до стойност 130 на 80 и става контактен. Медиците изясняват, че лясковчанинът е получил инфаркт и това е била повода за загубата на сърдечна активност.

След като възстановил виталните си индикатори, лекарите потърсили подпомагане от сътрудниците си от Специализираната болница за интензивно лекуване по кардиология, които от своя страна изпратили кола за спешна помощ за превозването на пациента.

Това е следващ сполучлив процес на незабавен случай за медиците от горнооряховския филиал, който се прочу с еднакъв проблем в края на 2019 година Тогава експертите, отпред с доктор Мирослав Йорданов, върнаха към живота различен 50-годишен човек след два часа в клинична гибел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР