Неудобно ми е да казвам аматьори, но в сегашния парламент

...
Неудобно ми е да казвам аматьори, но в сегашния парламент
Коментари Харесай

Липсват политици професионалисти, обясни на сбогуване пред студенти Герджиков

" Неудобно ми е да споделям дилетанти, само че в настоящия парламент има прекомерно малко адвокати и то единствено един настоящ, в случай че съм наясно с нещата . Има потребност от външна помощ, това е явно ", разяснява пред БНР проф. Огнян Герджиков.

Според него, липсват политици експерти , а и прекомерно малко са квалифицираните. " Трудно е в политиката, само че човек би трябвало да бъде пореден и почтен , доколкото е допустимо в тази конюнктура ", изясни той.

Герджиков се сбогува със студентите с лекция бенефис, след 42 години преподавателска работа в Юридическия факултет на Софийския университет " Св. Климент Охридски ". " Хубаво е човек да си взема сбогом, когато е релативно и към момента на върха, тъй като по-късно става срамно ", добави той.

Бившият длъжностен министър председател разяснява, " разбирането, че законите би трябвало да се одобряват бързо, на мига, е извънредно огромна методологическа неточност , която се прави. Докато в предходните години имаше някакво опрощение предвид на хармонизирането на тези 18 правни области, което наложително трябваше да създадем с оглед участието ни в евросъюза, в този момент към този момент няма нищо незабавно да следва, с цел да е толкоз необходимо законите да се одобряват за толкоз малко време. "

" Не претърпявам с кални обуща да се влиза в храма на правото и това постоянно ме изважда от равновесие ", добави проф. Огнян Герджиков.

 Според Герджиков последните ни закони са популистки
Според Герджиков последните ни закони са популистки

Не би трябвало мутрите да се върнат със закона за частната охранителна активност

17 години проф. Герджиков е в политиката , ръководител е на Народното събрание в ръководството на Симеон Сакскобургготски и длъжностен министър председател, назначен от президента Румен Радев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР