Неудържимият Даниил Медведев нанесе първа загуба на Новак Джокович за

...
Неудържимият Даниил Медведев нанесе първа загуба на Новак Джокович за
Коментари Харесай

Медведев съкруши Джокович и е на трети пореден финал

Неудържимият Даниил Медведев нанесе първа загуба на Новак Джокович за 2023 година и се класира за трети следващ край в трета поредна седмица след триумф 6:4, 6:4 за час и 37 минути игра в Дубай. Така руснакът записа пета победа в кариерата си над Ноле (девет поражения) и ще спори със сънародника си Андрей Рубльов за купата от шампионата от категория АТР 500.

Джокович направи прекомерно доста непредизвикани неточности от форхенд (23 при 16 уинъра) в основните моменти и надлежно съвсем рутинно беше обезвреден от противника, който бе на висота и още веднъж изпълняваше ролята на стена зад главната линия. Медведев по превъзходен метод покриваше корта и записваше доста сполучливи сервиси, които в композиция с по-слабата централизация на сърбина в основните моменти докара до безапелационната победа.

Ноле не можа да стигне до мач за шеста купа в емирството и серията му от 15 победи през 2023 година секна. С изключение на финала на “Мастърс ”-а в Париж в края на предишния сезон, когато отстъпи на Холгер Руне, то Джокович беше във внушителна форма от юни насам - 1 загуба в 41 мача преди днешния.

За четвърти път Джокера губи на полуфиналите в Дубай от 10 такива мача, като в този момент още веднъж бе отстранен от противник, ставал в миналото номер 1 в света - предходните са Роджър Федерер (2014), Анди Мъри (2012) и Анди Родик (2008).
 Страхотна борба, 6 мачбола и нов край за Рубльов в Дубай Страхотна борба, 6 мачбола и нов край за Рубльов в Дубай
Медведев сподели още веднъж високо равнище, сходно на това от серията си от 21 точки против Борна Чорич в четвъртфиналите. За разлика от предходния си дуел с Джокович, той този път беше преобладаващият на корта. След като за първи път в кариерата си руснакът завоюва купа в две следващи седмици - в Ротердам и в Доха - в този момент може да направи “хеттрик ”.

Медведев води с 4:2 победи против Андрей Рубльов, само че пък загуби последната им среща на Финалите на АТР предходната година със 7:6(7), 3:6, 6:7(7).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР