Неудачната поредица за Макс Ферстапен като че ли няма край

...
Неудачната поредица за Макс Ферстапен като че ли няма край
Коментари Харесай

Макс Ферстапен: Защо винаги той?

Неудачната поредност за Макс Ферстапен сякаш няма край от началото на сезона. Още в първата свободна подготовка преди Гран При на Азербайджан холандецът се блъсна в една от защитните бариери за смут на всичките механици и шефове в бокса.

На уличното трасе в Баку Ферстапен сбърка почти по средата на сесията, когато изтърва от надзор задните гуми на колата си. 20-годишният младок опита да поправи грешката си, а прекомерната промяна плъзна цялата кола и тя се удари странично в стената. Сблъсъкът не криеше заплаха за самия водач, но съществено резонира по самочувствието му. Това си пролича от метода, по който очевидно разтърсеният Макс изчака много унило в една от страничните улички на азербайджанската столица, до момента в който преносимия кран изваждаше колата му отвън трасето.

Духът му несъмнено няма нищо общо с миналогодишния и няма по какъв начин да е иначе, откакто дотук през 2018-а не е имал спортен уикенд, в който Ферстапен да не е забъркан в някакъв случай на пистата. Може би шансът го споходи само в Австралия , където по време на откриващото сезона съревнование болидът му се завъртя на 360 градуса и като по знамение остана в играта, заради което 6-ото място не изглеждаше чак толкоз зле.

Оттам нататък обаче нещата станаха по-сериозни. В Бахрейн Ферстапен за малко да извади и себе си, и Люис Хамилтън (Мерцедес) от надпреварата, провокирайки контакт сред гумите на двете коли. Британецът реагира доста ясно, наричайки съперника си „ тъпанар”, а 19-ото място за Макс и наложените санкции бяха още един мотив за нерадостни размишления.

В Китай още веднъж Ферстапен излезе на напред във времето в изцяло неправилната светлина. Заради доверчив опит за изпреварване против Себастиан Фетел при борбата за третото място, холандецът отново реализира контакт и завъртя двете коли. Той приключи 5-и, само че пък провали надпреварата за Фетел, който се срина до 8-а позиция.

Днес още в първата подготовка неприятната серия продължи. Със сигурност до неделя младежът ще се опита да избегне други сходни епизоди, с цел да не дава „ храна” на критиците си, които и без друго се вглеждат в прекомерно нападателния му жанр.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР