Неубедителният старт на футболната пролет за Левски не е новина,

...
Неубедителният старт на футболната пролет за Левски не е новина,
Коментари Харесай

Истинската прокоба за Левски

Неубедителният старт на футболната пролет за Левски не е вест, която ще изненада интересуващите се от изявите на " синия " отбор. Ако се вгледаме по-детайлно в статистиката ще открием, че за столичния гранд към този момент е патент да се дъни при подновяването на шампионата.
 Дерменджиев: Чака ни доста работа, с цел да достигнем равнището, което желая
Дерменджиев: Чака ни доста работа, с цел да достигнем равнището, което желая

" Радвам се, че управлението ми има вяра "

Говорим за равенства или загуби, които по всевъзможен метод объркват проектите на всички в клуба и без време го вадят от борбата за каквито и да е по-значими мигове в родното състезание.
 Димитър Иванков хванал Момчил Цветанов за гушата на почивката на Левски - Локо (Пд)
Иванков хванал Момчил Цветанов за гушата на почивката на Левски - Локо (Пд)

Бившият вратар не сдържал нервите си

Макар и да се смениха редица треньори, с разнообразни методики на работа, на " Герена " като че ли в никакъв случай не са подготвени за старта на пролетния полусезон. Получават здрав пестник, от който и да е противник, а по-късно гонят дивото в един шампионат, диктуван по всички вероятни правила от Лудогорец.

И в случай че би трябвало да приказваме за поличба, може би тъкмо тук е същинската драма на " сините ". За последните шест години, отборът е стъпвал изкривено в четири от случаите. А това е доста! По-страшното обаче е, че поука от всекидневно повтарящите се неточности по този начин и не се взима.
 Давиде Мариани е уверен, че позитивните резултати за Левски ще бъдат факт
Давиде Мариани е уверен, че позитивните резултати за Левски ще бъдат факт

" Обертан го няма, само че аз съм благополучен с играчите, които са в клуба "

Нека си напомним за всички сложни стартове на Левски напролет:

17.02.2019 година: ЛЕВСКИ - ЛОКОМОТИВ (ПД) 1:1

Тъй като мачът е напълно свеж, няма да му обръщаме огромно внимание. Гостите поведоха в края на първата част след гол на Анте Аралица, а " сините " се върнаха в борбата 20 минути преди последния съдийски сигнал посредством Давиде Мариани. Макар и да удариха гредата, и в актива си да имаха анулиран гол на Валери Божинов, селекцията на Георги Дерменджиев не съумя да зарадва към 9000 последователи на " Герена ".

18.02.2017 година: ПИРИН - ЛЕВСКИ 1:0

В края на 2016 година на " Георги Аспарухов " има сериозен скандал сред Люпко Петрович и спортния-директор Станислав Ангелов, който довежда до изненадващата оставка на сръбския експерт. Доверие за поста старши-треньор получава клубната легенда Елин Топузаков. Топчо има опцията да организира зимната подготовка на отбора, като даже е окуражен да наложи нова скица на игра 3-5-2. Опитът му обаче се оказва величествен неуспех и столичани губят още първия си дуел за новата година. Тогава те падат с 0:1 при гостуването си на Пирин. Единственото попадение бележи Аймен Суда в 65-ата минута, а асистенцията е дело на настоящия голмайстор на левскарите Слави Костов, който прави за смях Симон Сандберг и Веселин Минев. Този дуел ще бъде запомнен и с формалния дебют на новите попълнения Давид Яблонски и Амаду Сукуна. Бабатунде Адениджи пък прави емблематичен пропуск при започване на втората част.

Оттук насетне сезонът продължава извънредно за " сините ", като Топузаков е уволнен, а на негово място идва Ники Митов. Джобният експерт докарва отбора до баражи за присъединяване в Лига Европа извоюван след трагични дузпи против Верея.

21.02.2016 година ЛУДОГОРЕЦ - ЛЕВСКИ 2:1

Това е трагичният сезон, през който Стойчо Стоилов вади Литекс по време на мача с Левски, с което слага началото и на едни трагични трансформации и събития в българския футбол. Та в този интервал, в случай че не броим служебната победа над " оранжевите ", столичани са в поредност от двама мача без победа, която продължава и с подновяването на футболната пролет. Тогава на левскарите им следва посещение на Лудогорец, което предстоящо е изгубено с 1:2. Селекцията на Стойчо Стоев потегля извънредно в мача, като инкасира попадение още в 4-ата минута, когато Вандерсон е оставен да навлезе в наказателното поле и матира Йоргачевич с диагонален изстрел. В началото на втората част резултатът е подсилен, откакто Марселиньо бележи с осъществяване на фаул и рикошет в построената от вражеския пазач стена. До края Левски връща един гол посредством Порхазка в 81-ата, само че за повече тимът няма нужното време и класа. Последното пък се удостоверява от тогавашното наличие в клуба на играчи като: Франсис Нар и Джъстин Менголо " Куршума ".

В края на сезона Левски приключва на второ място в шампионата, на 14 точки зад безапелационния отличник Лудогорец. Треньорът Стойчо Стоев пък напуща " сините " на 15 май, водейки тима за последно при успеха над Пирин с 1:0.

22.02.2014 година: ЛЕВСКИ - СЛАВИЯ 2:2

През зимата на 2014 година Левски още веднъж поема по " нов " път. Малко по-рано за спортен-директор на клуба е назначен Христо Йовов. Бижутера заменя на поста Наско Сираков, тръгнал си след драмите със Славиша Йоканович и събличането на Ивайло Петев. Малко преди подновяването на шампионата, Йовов дава конференция, на която гръмко афишира: " За мен триумф ще бъдат 20 победи. Това ще бъде задачата на Левски. Мястото, което ще реализираме е нещо друго - продобиване на Купата и по-предно класиране в шампионата ".

Селекцията също е сериозна, като перлата в короната е... Валери Божинов, идващ със свободен трансфер. Заедно с него идват още Антон Огнянов, Аймен Белаид, Павел Чмовш, Пламен Крумов, Рафаел Бастос, Рикардо Нунеш и Кристовао Рамос.

Този " нов " Левски обаче потегля с фаулстарт против Славия - 2:2 на " Герена ". 10 минути преди последния съдийски сигнал " сините " се избавят от загуба, откакто от фаул бележи Пламен Крумов. Оттам насетне нещата потеглят тежко за отбора, който инкасира три следващи загуби. Христо Йовов е уволнен, а в последна сметка софиянци остават на срамното за себе си пето място в класирането.

26.02.2011 година ЛЕВСКИ - ЦСКА 1:3

Връщаме се малко по-назад в годините, само че тази пролетна неудача има сериозен резултат върху битката на отбора за купа през сезон 2010/2011. Тогава " сините " са водени от тандема Ясен Петров/ Георги Иванов, като имат много мощен тим, в който личат имената на Гара Дембеле, Жоазиньо, Сержиньо Грийн, Дарко Тасевски и така нататък Столичани водят люта борба с Литекс за първото място, само че още в първия си мач за пролетта вековниците падат с 1:3 от безконечния зложелател ЦСКА. Поражението е още по-неприятно, защото дербито се играе на " Герена ". Макар и по-късно отборът да реализира невъзможните за днешното си равнище 13 победи и 1 тъждество, той не става първенец. Титлата отива в ръцете на Литекс, който се възползва оптимално от тъкмо тази издънка на Левски в края на месец февруари.

НЕСПОЛУКИТЕ ДЪЛГО ВРЕМЕ ПРЕСЛЕДВАХА КЛУБА И НА СТАРТ В ШАМПИОНАТА

Ако би трябвало да бъдем оптимално справедливи, Левски има съществени проблеми напълно със започването на нова акция. Каръкът беше строшен едвам през този шампионат в Първа лига, когато късният гол на Илия Димитров донесе значимия триумф против Ботев (Пд). Преди това обаче обстановката беше повече от плачевна. " Сините " бяха в поредност от пет откриващи дуела, в които не познаваха усета на успеха. Ето кои са те:
 Достъпни цени на билетите за Витоша - Левски
Достъпни цени на билетите за Витоша - Левски

Мачът ще се играе на Националния стадион " Васил Левски "

23.07.2017 Локомотив (Пд) - Левски 0:0

31.07.2016 Левски - Монтана 0:0

18.07.2015 Ботев - Левски 1:1

19.07.2014 Левски - Локомотив (Пд) 1:1

21.07.2013 Ботев - Левски 2:1

Статистиката е красноречива, всеки слаб старт на Левски, било то през лятото или пролетта, води клуба до следващи неприятни мигове в шампионата. Оттук насетне топката е в полето на новия старши-треньор Георги Дерменджиев и неговия екип. Опитният експерт съществено ще би трябвало да се потруди за дълготрайното си място в отбора, защото въпреки и с ново управление и клубна политика, правилото на " Герена " гласи - " Не постигаш ли резултати - си тръгваш ".
 Росен Кирилов: В Левски тегне огромно напрежение, няма да ни подценят
Росен Кирилов: В Левски тегне огромно напрежение, няма да ни подценят

" Трябва да играем на лимита на опциите си "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР