Нетрадиционен протест за пълно запазване на "Бедечка" като парк и

...
Нетрадиционен протест за пълно запазване на "Бедечка" като парк и
Коментари Харесай

Старозагорци пак се вдигнаха заради Бедечка

Нетрадиционен митинг за цялостно опазване на "Бедечка " като парк и против застрояването на зелените площи се организира в понеделник вечерта в Стара Загора, съобщи bTV. Състезание за най-големи сапунени мехури, занятия по йога и игри на стражари и апаши бяха част от акцията.

Поводът са желанията на Община Стара Загора южната част на парка да бъде изключена като зона за залесяване и в нея да може да се строи. В края на септември Общинският съвет ще преглежда устройствения проект и ще реши дефинитивно ориста на противоречивата територия.

Целта на митинга е в три съществени насоки. От "Запазете Бедечка " чакат, че вновия общ организационен проект няма да се отредят в последния миг нови петна за строителство и няма да се издават нови разрешителни. Най-застрашени са покрайнините на Стария чинар в сърцето на парка. Там към този момент са издигнати няколко кооперации, само че има апетити за нови.

Организаторите на митинга чакат, че няма да се отрежда за застрояване територията на парка наоколо до така наречен Зелен чеп. Там има дървета, които би трябвало да останат. Теренът е на известна верига хипермаркети.

Припомняме, че референдумът по тематиката да се строи ли в местността или да се трансформира в парк се провали заради ниска интензивност.

В допитването участваха едвам 16% от имащите право на глас. Но с 85% болшинство, надви позицията за опазване на застрашения от застрояване парк.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР