Нетните приходи на Apple от приложението App Store са намалели

...
Нетните приходи на Apple от приложението App Store са намалели
Коментари Харесай

App Store бележи най-лошия спад в историята на данните

Нетните доходи на Apple от приложението App Store са намалели с към 5% през септември. Това твърди в собствен отчет американската капиталова банка Morgan Stanley, представена от международните организации. Спадът е най-рязкото намаляване за този бизнес, откогато банката е почнала да моделира данните през 2015 година.

App Store отбелязва спад на пазарите в Съединени американски щати, Канада и Япония, написа анализаторът на Morgan Stanley Ерик Уудринг в своя отчет. Анализът му се основава на данни от Sensor Tower - компания, която следи изтеглянията и продажбите на приложения.
 Споразумение за $100 милиона: Apple се контракти със основателите на приложения
Споразумение за $100 милиона: Apple се контракти със основателите на приложения

Практиките на App Store на Apple са подложени на засилено наблюдаване през последните месеци, като критиците настояват, че софтуерният колос е прекомерно преобладаващ в промишлеността

Според американската банка главният провинен за спада са приходите от игри, които са намалели с 14% през септември.

" Клиентите на Apple може би харчат по-малко заради икономическите опасения ", написа Уудринг. И дохълва, че " огромна част от света потребителите са изправени пред внезапно покачваща се инфлация и опасности от криза ".

Последните резултати от App Store ясно демонстрират, че световният консуматор ненапълно е понижил разноските си за App Store в кратковременен проект, защото приходите отвън тези за артикули първа нужда се пренасочват към областите на забавено търсене, считат специалистите.

Анализаторите на Morgan Stanley чакат спад на продажбите и в Гугъл Play - главния магазин за приложения за Android. Според тях приходите там са намалели с 9% през септември.
 Apple реалокира производството си на iPhone от Китай в Индия
Apple реалокира производството си на iPhone от Китай в тази страна

При най-новия модел се натъртва на сигурността
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР