Нетната печалба на италианската петролна и газова компания Eni SpA,

...
Нетната печалба на италианската петролна и газова компания Eni SpA,
Коментари Харесай

Италианската Еni, търгуваща с Газпром, вдигна печалбата си близо 6 пъти

Нетната облага на италианската петролна и газова компания Eni SpA, отнасяща се към акционерите, за 9-те месеца на 2022 година се е нараснала 5,8 пъти в съпоставяне със същия интервал на предходната година, до крупните 13,26 милиарда евро. Това се споделя в известие на компанията, представено от Прайм.

Най-голямата италианска енергийна компания е от тези компании, които продължиха да купуват природен газ от " Газпром ", и след въвеждане на условието от съветска страна, за разкриване разплащателна сметка в рубли.

Печалбата на акция на Eni за интервал доближи 3,74 евро по отношение на, 0,63 евро година по-рано. Приходите на компанията се удвояват и възлизат на съвсем 101 милиарда евро за 9-те месеца.

Само за третото тримесечие, чистата облага на Eni, отнасяща се към акционерите на компанията, е скочила 4,9 пъти до общо 5,86 милиарда евро. Така облагата на акция доближава 1,67 евро, спрямо 0,33 евро преди година. Тримесечните доходи са се удвоили, до над 37,3 милиарда евро.

За деветте месеца на годината, компанията понижи общия рандеман на въглеводороди с 3,4% на годишна база, до 1,61 млн. барела петролен еквивалент дневно. Само за третото тримесечие, добивът е намалял с 6,5% на годишна база, до 1,58 милиона барела петролен еквивалент дневно.

Eni е енергийна компания, работеща в 66 страни в света, в която работят към 32 хиляди души. Тя се занимава с изследване, създаване и рандеман на петрол и газ, също по този начин с преправка, търговия и превоз на енергоносители.
 Газпром купи дяловете на Eni, EDF и Wintershall в Южен поток
Газпром купи дяловете на Eni, EDF и Wintershall в Южен поток

Така съветският газов монополист към този момент е собственик на 100% от плановата компания, която трябвашве да построи газопровода до България
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР