Нетната оперативна печалба на УниКредит достигна 1.8 млрд. евро за

...
Нетната оперативна печалба на УниКредит достигна 1.8 млрд. евро за
Коментари Харесай

УниКредит отчита нетна печалба от 2.1 млрд. евро за първото полугодие

Нетната оперативна облага на УниКредит доближи 1.8 милиарда евро за второто тримесечие на годината, което е със 7.9% повече по отношение на същия интервал на предходната година, излиза наяве от оповестените финансови резултати на банковата институция Увеличение се следи и при кредитните размери за интервала, които нарастват с 9 милиарда евро по отношение на предното тримесечие.  В същото време оперативните разноски не престават да понижат до 2.7 милиарда евро, което е с близо 3% по-малко от предишното тримесечие. Цифрите за второто тримесечие свидетелстват, че сполучливото осъществяване на стратегическия проект на УниКредит Transform 2019 дава устойчиви резултати.

Финансови резултати за първото полугодие на 2018 година също поддържат този факт. Нетната облага на УниКредит за първата половина на годината е в размер на 2.1 милиарда евро, което съставлява 15% растеж по отношение на първите шест месеца на 2017, с помощта на мощното показване на всички подразделения.  Приходите надвишават 10 милиарда евро, а оперативните разноски понижават с над 6% по отношение на първото полугодие на 2017 до 5.4 милиарда евро.

Регионът на Централна и Източна Европа продължава да е с главен принос за позитивния резултат на групата, генерирайки чиста облага от 472 млн. евро за второто тримесечие и 887 млн. евро за полугодието. Само през второто тримесечие на годината клиентите са се нараснали с 317 хиляди. В същото време качеството на портфейла се усъвършенства и цената на заемите с неприятна експозиция понижава с нови 176 базисни пункта на годишна база до 7.2%, към този момент постигайки задачата, оповестена за края на 2019.  

" УниКредит още веднъж реализира постоянни резултати през първата половина на 2018 година макар по-предизвикателния пазар и геополитически подтекст. Ние оставаме уверени в европейската и италианската стопанска система и техните мощни основи. УниКредит продължава да финансира действителната стопанска система, в която работи. Продължаващото сполучливо осъществяване на Transform 2019 е в основата на устойчивата комерсиална динамичност, която наблюдавахме през второто тримесечие: чистият лихвен приход е повишен с 1,6% до 2,7 милиарда евро, размерът на кредитирането се е нараснал с 9 милиарда евро и видяхме в допълнение продажба на активи под ръководство на чиста стойност от 3,2 милиарда евро. Благодарение на решителните дейности, които непрестанно подхващаме, с цел да минимизираме риска, коефициентът на необслужвани експозиции на групово равнище в края на второто тримесечие спадна с 85 базисни пункта 4.4% на годишна база ",  коментира Жан Пиер Мустие, основен изпълнителен шеф на УниКредит.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР