Нетната миграция към Великобритания е спаднала рязко през 12-те месеца

...
Нетната миграция към Великобритания е спаднала рязко през 12-те месеца
Коментари Харесай

Миграцията към Великобритания е намаляла, с изключение на българите и румънците


Нетната миграция към Англия е спаднала внезапно през 12-те месеца след референдума за Брекзит през юни м.г., сочат данни на английската Служба за национална статистика, представени от Ройтерс.

Според тях над 75 на 100 от спада се дължи на напускащите и намалелия брой идващи жители на страни от Европейски Съюз.

За 12-месечния интервал до юни 2017 година чистата миграция е намаляла със 106 хиляди до 230 хиляди. Около 82 хиляди от тези 106 хиляди по-малко мигранти се дължат на броя европейци, напуснали кралството след вота за Брекзит, и намалелия брой европейци, мигрирали във Англия.

Така чистата миграция в страната от страните от Европейски Съюз е на най-ниското ниво от 2013 година, установи статистическата работа.

" Тези промени свидетелстват, че Брекзитът евентуално е бил фактор в решенията на хората дали да се реалокират в Обединеното кралство или да го изоставен. Но решенията за мигриране са сложни и други фактори също са оказвали въздействие върху числата ", сподели шефката на отдела за миграция в националната статистика Никола Уайт, представена от Ройтерс.

Британски медии цитират думи на Уайт, че през този интервал има повишение на броя на претендентите за леговище и бежанците.

Според нея " имиграцията на български и румънски жители продължава наклонността от последните няколко години ", а от двете страни са пристигнали към 70 хиляди, което е нов връх.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР