Netflix възнамерява да влезе в света на видеоигрите и облачния

...
Netflix възнамерява да влезе в света на видеоигрите и облачния
Коментари Харесай

Netflix излиза на полето на клауд гейминга

Netflix има намерение да влезе в света на видеоигрите и облачния гейм стрийминг, предава Bloomberg. Компанията е направила и съответно деяние в тази посока неотдавна, привличайки Майк Верду, някогашен началник в Electronic Arts и Zynga, като за последно работи във Фейсбук, където дава отговор за създаването на наличие за шлемовете за виртуална действителност Osulus Rift. Верду ще дава отговор за гейм създаването в Netflix в качеството си на вицепрезидент на компанията. Очаква се Netflix да започва предлагането на гейм наличие още през идната година, като видеоигрите ще са в обособена категория. Според Bloomberg, компанията няма да изисква заплащането на спомагателни такси от клиентите си за игра. Медията предава, че акциите на Netflix на борсата са се повишили с 3.3% след публикуването на новината.

Компанията се пробва да разшири въздействието си във към този момент одобрени и огромни пазари, като да вземем за пример в Съединени американски щати, където предприе разнообразни дейности по разпространение на услугите си, като разширение на детските си стратегии и привличането на съществено име, като това на Стивън Спилбърг за доставянето на по-висококачествено наличие за потребителите си. Независимо, че Netflix към момента са надалеч пред конкурентни услуги, като да речем Disney+ и HBO Max, компанията регистрира по-слаб растеж на потребителската си база от предстоящото за последното тримесечие. Netflix дори към този момент са разгласили няколко работни позиции, свързани с създаването на видеоигри на уеб страницата си.

Освен, че ще бъде първа измежду съперниците си, която ще предлага сходна услуга, компанията ще употребява видеоигрите за разширение на кръга от консуматори и клиенти на платформата, да употребява гейм наличието за разпространение на кино и телевизионните си серии, а също по този начин и да оправдае възможни скокове в цената на услугата, разясняват от Bloomberg.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР