Netflix сключи дългосрочен договор за излъчване с професионалната борцова компания

...
Netflix сключи дългосрочен договор за излъчване с професионалната борцова компания
Коментари Харесай

Netflix подписа сделка за 5 млрд. долара със Световната федерация по кеч

Netflix подписа дълготраен контракт за лъчение с професионалната борцова компания Световна федерация по кеч (WWE), съобщи Агенция Франс Прес.


От 2025 година в Съединените щати Netflix ще стане новият извънреден дом на " Raw " - водещата стратегия на WWE, която се излъчва по малкия екран от 1993 година насам.

В рамките на съглашението предаванията и събитията онлайн на WWE ще се излъчват по целия свят, когато правата за тях станат налични.

С първичен 10-годишен период за 5 милиарда $, договорката има алтернатива за Netflix да я удължи за още 10 години или да се откаже след първите пет години.

" Тази договорка е трансформираща ", съобщи Марк Шапиро, президент на TKO, компанията майка на WWE.

" Тя съчетава неповторимия артикул на WWE с изключителния световен обсег на Netflix и обезпечава забележителна и предвидима стопанска система за доста години ", добави той.

Тричасовото шоу оказа помощ за стартирането на кариерата на Дуейн " Скалата " Джонсън, " Stone Cold " Стив Остин и Джон Сина, наред с други звезди.

В момента то е най-гледаното предаване в мрежата на NBCUniversal в Съединени американски щати.

WWE е рейтингов блокбъстър, който значително дължи триумфа си на бизнесмена и промоутър Винс Макмеън.

След като купува тогавашната Световна федерация по битка (WWF) от татко си през 1982 година, той трансформира второстепенната лига в колос в региона на развлеченията.

Преобразувана в „ World Wrestling Entertainment “ през 2002 година, лигата мина границата от милиард $ в годишните си продажби предходната година.

Сделката бележи следващия ход на стрийминг колосите за създаване на портфолиото им от спортни събития онлайн.

Миналия месец Netflix завоюва правата за тенис дуела сред Рафаел Надал и Карлос Алкарас, а преди този момент излъчи шампионат по голф с присъединяване на водачи от Формула 1 и експерти.

Миналата седмица Amazon разгласи, че ще влага 115 млн. $ в Diamond Sports Group, водещата мрежа от локални спортни канали в Съединени американски щати, като получи районни права за спортове от хокей до баскетбол.

Преди това тя закупи избрани права за британската Висша лига, френската Лига 1, тенис шампионата Roland Garros и лигата по американски футбол NFL.

От своя страна Apple TV има световни права за американската Major League Soccer. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР