Netflix реши да не участва на кинофестивала в Кан заради

...
Netflix реши да не участва на кинофестивала в Кан заради
Коментари Харесай

Netflix няма да участва на фестивала в Кан

Netflix реши да не взе участие на кинофестивала в Кан поради разпоредбите, съгласно които филмите, които не се демонстрират в боксофисите във Франция, не могат да вземат участие в конкурсната стратегия.

" Нашите филми не минават квалификацията за конкурсно присъединяване в Кан. Не мисля, че има съображение да вървим на фестивала, без да участваме в състезанието “, съобщи пред Variety Тед Сарандос, шеф по наличието в Netflix.

Шефът на фестивала Тиери Фремо сподели, че уредниците са отказали присъединяване на Netflix, защото филмите от онлайн киното не се въртят във френските киносалони и също така компанията няма желание да съблюдава френското законодателство, което задължава платформата да не пуска новите филми най-малко 36 месеца след министър председателите им в кинотеатрите.

Фремо означи, че лентите на стрийминг платформата могат да вземат участие в извънконкурсната стратегия.

От предходната година в Кан тече полемика за филмите на Netflix, които са налични единствено за клиентите на платформата.

Netflix има 109 млн. консуматори в света. През 2018 година компанията възнамерява да пусне 80 нови кино лентата.

Представителят на Netflix разяснява, че се надява с времето фестивалът в Кан да промени разпоредбите си и да влезе в крайник с времето.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР