Netflix публикува обява за работа за длъжността продуктов мениджър за

...
Netflix публикува обява за работа за длъжността продуктов мениджър за
Коментари Харесай

Netflix дава заплата до 900 000 долара годишно за работа с ИИ, докато Холивуд стачкува срещу технологията и ниските заплати

Netflix разгласява публикация за работа за длъжността продуктов управител за своята платформа с изкуствен интелект, а паралелно с това стачката на актьорите и сценаристите в Съединени американски щати навлиза във втория си месец.

Netflix предлага възнаграждение от 300 000 до 900 000 $ годишно, което разбуни духовете на най-големия холивудски актьорски съюз „ SAG-AFTRA “, който съставлява към 160 000 кино и телевизионни артисти, като се има поради, че 87% от актьорите, членуващи в него печелят под 26 000 $ годишно.

Профсъюзът на актьорите се причисли към профсъюза на сценаристите, които стачкуват от май за първи път от над 60 години. И двата профсъюза упорстват за по-добро възнаграждение и строги правила за потреблението на изкуствен интелект в промишлеността.

Излишно е да се споделя, че това не се отразява добре на Алианса на филмовите и телевизионните продуценти (AMPTP) – организацията, която съставлява огромните студия и услуги за стрийминг, в това число Amazon, Apple TV, Disney, NBCUniversal, Netflix, Paramount, Sony и Warner Bros Discovery, които организират договаряния, въпреки и несполучливи с профсъюзите.

Това се случва и след „ революционното предложение, обвързвано с ИИ “ на AMPTP, което ще пази цифровите облици на актьорите, в това число ще изисква за единодушието на артиста за основаването и потреблението на цифрови реплики или цифрови промени на осъществяването му.

Предложението се преглежда като технология, която дава лиценз за основаване на наличие без наличието на артисти, за което основният договарящ на „ SAG-AFTRA “ Дънкан Крабтрий-Ирланд съобщи:

„ Ако си мислите, че това е новаторско предложение, предлагам ви да помислите още веднъж. “

Netflix и изкуствен интелект

Netflix употребява изкуствен интелект, с цел да се запознае с желанията и навиците за гледане на своите над 200 милиона платени клиенти по целия свят. Компанията употребява ИИ, с цел да дава на потребителите персонализирани оферти след разбор на историята им на гледане, а също по този начин и да изследва хиляди видеокадри, с цел да дефинира най-гледаните моменти.

Netflix явно не се тормози да влага в ИИ. Наскоро съобщихме, че стрийминг колоса е създал технология, наречена „ зелен екран “, задвижван от ИИ. Той записва цветното изображение на артиста пред зеления екран, без да изисква специфична камера или ръчни техники за обработка.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР