Netflix предупреди инвеститорите, че през следващите месеци ще се сблъсква

...
Netflix предупреди инвеститорите, че през следващите месеци ще се сблъсква
Коментари Харесай

Netflix предупреждава инвеститорите за насрещен вятър

Netflix предизвести вложителите, че през идващите месеци ще се сблъсква с срещуположен вятър поради стартирането на конкурентните планове на Apple и Disney. Заявлението идва на фона на към този момент забелязващите се по-ниски равнища на напредък.

Фирмата добави към 6,8 милиона платени клиенти за трите месеца до 30 септември, само че не съумя да удари плануваните 7 милиона. Според компанията това се е получило в резултат на по-ранното нарастване на цените за услугата в Съединени американски щати. Общо платените абонаменти към Netflix са 158 милиона, като в края на септември новите членове от Съединени американски щати са били 500 000, а останалите 6,3 милиона - от чужбина.

Анализаторът в eMarketer Ерик Хагстром съобщи, че забавящият се напредък ще бъде в допълнение възпрепятстван, поради стартирането на конкурентните услуги на Apple и Disney. В играта влизат и други компании, в това число HBO и NBCUniversal. Дори веригата кино AMC Theatres разгласи лична услуга за стрийминг тази седмица.

" Фактът, че Netflix е посочил разочароващ напредък без наличието на новата конкурентна компания, е неприятен знак за идната 2020 година и по-късно ", пояснява Хагстром.

Последното тримесечие за Netflix не беше от най-хубавите такива. От компанията обявиха, че за първи път от 8 години се записват изгубени консуматори в Съединени американски щати. Пропуснати са и благоприятни условия за продобиване на нови клиенти в чужбина. Същевременно обаче през миналото тримесечие компанията регистрира облага от 665 милиона $, което е с 65% повече от година по-рано. Приходите набъбнаха с 31% до 5,25 милиарда от към 4 милиарда

От управлението на Netflix обявиха, че остават уверени в дълготрайните вероятности на компанията, отбелязвайки обичайна конкуренция от страна на малките екрани и компании като Amazon и YouTube.

" Докато новите съперници имат някои страхотни заглавия (особено на каталозите си), нито един няма да има разнообразието и качеството на нови истински стратегии, които ние предлагаме по целия свят. В дълготраен проект Netflix ще продължи да се развива добре, поради силата на услугата си и огромните благоприятни условия на пазара ", твърдят акционерите от управлението.

Според тях новите стрийминг услуги са по-склонни да откраднат аудитории от обичайна телевизия. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР