Netflix рекламира работни места за 900 000 $ AI на фона на стачки в Холивуд

...
Netflix предизвика гневна реакция от стачкуващи холивудски актьори и писатели,
Коментари Харесай

Netflix предизвика гневна реакция от стачкуващи холивудски актьори и писатели, след като публикува обява за работа на експерт по изкуствен интелект (AI) .

Новата позиция ще се присъедини към екипа на платформата за машинно обучение, който управлява алгоритъма на Netflix, помагайки на зрителите да избират нови програми за гледане.

Плаща до $900 000 (£700 000) на година, подклаждайки допълнително възмущение.

Холивудските профсъюзи стачкуват заради опасения за това как изкуственият интелект засяга развлекателната индустрия и заплащането.

Списъкът с работни места, който беше съобщен за първи път от The Intercept във вторник, е един от няколкото, изброени на страницата за работа на Netflix, която призовава за кандидати с опит в машинното обучение (ML) и AI.

От обширната обява за работа не става ясно дали ролята ще включва съветване относно съдържание - телевизионните програми и филми, в които Netflix избира да инвестира.

Друга отворена обява за продуктов мениджър в екипа на платформата за машинно обучение казва, че бъдещият служител ще „събира обратна връзка и ще разбира нуждите на потребителите“ и в крайна сметка ще помага при инвестиционни решения.

Описанието изглежда предполага, че ролята ще включва използване на AI за оценка на нуждите от финансиране за различни програми.

Това е основна загриженост на синдиката, представляващ актьорите, Sag-Aftra, който говори за страховете си, че алгоритмите имат твърде голяма сила.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph eq5iqo00">Фран Дрешър от Sag-Aftra каза на списание Time, че единственият успех на всеки филм или телевизионна програма сега е много по-малко важен, отколкото когато ефирната телевизия беше доминираща.

"Алгоритмите диктуват колко епизода трябва да има един сезон, преди да достигнете плато от нови абонати и колко сезона трябва да има един сериал", каза тя.

"Това намалява броя на епизодите на сезон между шест и 10 и намалява броя на сезоните на три или четири. Не можете да живеете това.

"Системно сме изтласквани от прехраната си от бизнес модел, който ни беше натрапен, който създаде безброй проблеми за всички и надолу по стълбата."

Гилдията на писателите, WGA, предложи система, която регулира използването на AI в процеса на писане и предотвратява използването му като изходен материал.

Netflix отказа коментар относно обявите за работа, но по-рано каза, че AI няма да замени творческия процес.

"Най-добрите истории са оригинални, проницателни и често идват от собствения опит на хората", каза Netflix.

Холивудските писатели се страхуват да не загубят работа заради AI. Сюжетът на Black Mirror за AI, който тревожи актьорите

Новината за най-новия базиран на AI списък с работни места беше осъдена от някои стачкуващи актьори, които трябва да печелят $26 470, преди да имат право на здравноосигурителни обезщетения.

"Така че 900 000 $/година на войник в тяхната безбожна AI армия, когато тази сума на приходите може да квалифицира тридесет и пет актьори и техните семейства за здравна застраховка Sag-Aftra, е просто отвратително", каза актьорът Роб Дилейни The Intercept.

Хавиер Грило-Марксуах, който е най-известен със сериала Изгубени, обвини Netflix, че „призовава бедност, докато набира МНОГО (повече от мен направени за една година ДАЛЕЧ) добре платени генерали за вашата бездушна армия от силиконови плагиати".

По-рано тази седмица Netflix обяви пускането на ново приложение - My Netflix – което компанията нарича „обслужване на едно гише, пригодено за вас с лесни преки пътища, които да ви помогнат да изберете какво искате да гледате“.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР