Netflix опитва да се възстанови от спада на акциите си

...
Netflix опитва да се възстанови от спада на акциите си
Коментари Харесай

За да излезе от кризата, Netflix трябва да се съюзи с тези, срещу които се бори от години

Netflix пробва да се възвърне от спада на акциите си предишния месец, откакто загуби клиенти за първи път от от десетилетие насам. Заедно с потребителите загуби и в действителност доста пари.

Сега компанията обмисля прибавяне на реклами и ограничение на шерването на пароли. Истината е, че един от методите, по които Netflix може да си помогне, е като се съюзи с промишленост, с която в миналото е бил в несъгласие: киносалоните.

Въпреки че Netflix е пуснала доста филми и в кината, въпреки всичко по-голямата част от продукцията на стрийминг платформата е планувана за домашно прилагане. Сега обаче евентуално идва време, в което двете страни най-сетне ще се съюзят, написа CNN Business.

Netflix се нуждае от франчайзи, кината имат потребност от филми

Чрез стартирането на повече лични филми в кината Netflix може да си набави нови доходи от касови заглавия, да разшири марката си до повече евентуални клиенти и да помогне на филмите си да се запомнят по-дълго време - нещо, което компанията се бори да направи от дълго време.

Въпреки че е водач измежду стрийминг платформите с 221 милиона световни клиенти и нейни филми са печелили не малко надгради Оскар, макар че и работи с някои от най-големите имена в Холивуд, Netflix рядко вижда филмите, които продуцира да станат обичани на феновете по метода, по който го вършат някои от сериалите, които излъчва.

Една от най-големите спънки пред Netflix по отношение на продукцията й да се излъчва по-масово в киносалоните в Съединени американски щати и по света е, че двете страни се борят за това какъв брой дълго би трябвало да се излъчва един филм в кината. Бизнесът на Netflix се основава на регистрации, тъй че тя не желае клиентите й да задържат вниманието си на избран филми прекомерно дълго време. Същевременно, притежателите на кина, чийто бизнес зависи от феновете, желаят ексклузивност допустимо най-дълго.

Освен това, стартирането на повече филми от Netflix в кината може да навреди на самия бизнес модел на компанията, разясняват специалисти от филмовия отрасъл оттатък океана.

Ако можете да отидете да гледате един филм на Netflix на кино, в случай че в действителност желаете да го видите на огромен екран, то това не ви ли дава по-малък тласък да се абонирате за платформата? Тези въпроси търсят своя отговор. И явно не се опасява да опитва.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР