Netflix, изяжте се от яд. В последната политическа криза в

...
Netflix, изяжте се от яд. В последната политическа криза в
Коментари Харесай

Политико': Каскета срещу Тиквата в ''мафиотската държава

" Netflix, изяжте се от гняв. В последната политическа рецесия в България са преплетени крайпътна бомба, израелски специалист по муниции и смъртни закани в жанр " Кръстникът ". Главните герои са бандитски изглеждащият основен прокурор Иван Гешев по прякор " Каскета " и също толкоз бандитски изглеждащият някогашен министър председател Борисов с прякор " Тиквата ". Вече сте комплицирани? Не се тормозете, всички са. Но това безспорно е основен миг за върховенството на закона в България и напъните за превръщането на 7-милионната балканска страна в пълноценна народна власт. "
Така стартира публикацията на Кристиан Оливър в реномираното издание " Политико ", озаглавена " Каскета против Тиквата ": българската мафиотска страна доближи своя повратен миг ".

Защо Борисов и Гешев се скараха?
Гешев разчиташе на околните си връзки с Борисов, кукловода на българската политика, на който оказа помощ да излезе от пандиза предходната година. Едрият някогашен телохранител Борисов е именуван " Тиквата " поради голямата си глава, написа " Политико ".
Изданието отбелязва, че към момента не е ясно какво тъкмо провокира разрива сред Борисов и Гешев. " Има възможност Борисов най-сетне да е схванал, че Гешев се е трансформирал в такава тежест и е трябвало да го притисне да се напусне поста, защото Борисов желае да избави политическото си бъдеще, да завоюва надеждни съдружни съдружници и да възроди позициите си на сцената на Европейски Съюз. "
" Да, прочетохте вярно: Министерството на правораздаването на България пази заместител на основния прокурор от неговия шеф ", иронизира " Политико " актуалният спор сред Гешев и Сарафов.

" Малко евентуално е Борисов да успее да сформира държавно управление "
" Какво следва? В един съвършен свят изключителните разтърсвания биха довели до изцяло преразглеждане на българската правосъдна система и вероятно даже до смяна на конституцията. Но същинският повратен миг занапред следва. Възможно е политическият напън най-после да обезпечи нужното болшинство във Висшия правосъден съвет за отстраняването на Гешев, само че надалеч не е ясно кой ще има думата в политически проект, а Гешев твърди, че има злепоставящи материали за членовете на Висш съдебен съвет. Малко евентуално е Борисов да успее да сформира държавно управление и още веднъж може да се наложи българите да гласоподават в шестите подред избори за последните две години. Големи разкрития за незаконни практики също могат да ускорят процеса. Самият Гешев е прочут с упоритостта си и е малко евентуално просто по този начин да се откаже ", предвижда Кристиан Оливър.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР