Netflix Inc. прекратява дейността си в Русия, ставайки една от

...
Netflix Inc. прекратява дейността си в Русия, ставайки една от
Коментари Харесай

TikTok и Netflix спряха услугите си за Русия

Netflix Inc. приключва активността си в Русия, ставайки една от най-големите медийни компании, които се отдръпват от пазара след нападението в Украйна. Това сподели Бойчо Попов, основен редактор на Investor.bg, в своя софтуерен коментар за предаването " Бизнес старт " на Bloomberg TV Bulgaria.

Нови клиенти няма да могат да се записват и не е ясно какво ще се случи със съществуващите сметки, оповестиха от компанията. Услугата има под един милион клиенти в Русия.

Netflix, която работи в Русия посредством взаимно дружество с National Media Group, се причислява към възходящия лист на компании от Apple Inc. до Ikea, които преустановяват или приключват активността си в страната след нахлуването ѝ в Украйна предишния месец. Няколко холивудски студия също стопираха стартирането на филми в Русия.

Стрийминг колосът съобщи по-рано, че няма да излъчва нужните съветски новинарски канали в своята услуга на локален език в страната и също по този начин спря всички планове и придобивания от Русия, в това число четири съветски истински стратегии в развой на произвеждане.

Междувременно TikTok, притежаваното от китайци видео приложение, съобщи в неделя, че ще прекрати излъчването онлайн и качването на видеоклипове в платформата си в Русия, до момента в който преглежда последствията от новия медиен закон, подписан в петък от президента Владимир Путин.

„ Нямаме различен избор, с изключение на да спрем живото предаване и новото наличие в нашата видеоуслуга, до момента в който преглеждаме последствията за сигурността от този закон ", съобщи компанията за обществени медии в поредност от изявления в Twitter. Тя съобщи, че решението няма да засегне известията в приложението.

В събота държавното управление на Съединени американски щати осъди новия съветски закон, който заплашва жители със затвор до 15 години за разпространение на това, което Кремъл дефинира като „ подправени вести ".

В петък съветското държавно управление съобщи, че блокира достъпа до Фейсбук на Meta Platform Inc. Часове след известието Meta съобщи, че ще спре всички реклами в страната и ще спре да продава реклами на съветски компании.

Русия забавя услугите на други обществени медии, в това число Twitter и YouTube, с цел да направи потреблението им по-трудно и по-неприятно.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР