Netflix е ускорила развитието си в чужбина, като според компанията

...
Netflix е ускорила развитието си в чужбина, като според компанията
Коментари Харесай

Netflix отчита 25% повече приходи от абонати в чужбина

Netflix е ускорила развиването си в чужбина, като съгласно компанията бързият напредък на клиенти отвън Съединени американски щати е частично провокиран от по-ниските цени за потребителите отвън американския пазар, написа Financial Times. Според доклад на платформата за стрийминг повече от 25% от приходите й за първите девет месеца на годината са пристигнали от Европа, Близкия изток и Африка.

Намаляващият брой на клиентите в Съединени американски щати тормози вложителите. Положителната наклонност е, че над половината клиенти на компанията са от интернационалния пазар, който задвижва растежа.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Отчетът

Бързонарастващият брой на клиентите е основен за вложителите, като точно този растеж докара до повишаване на цената на акциите през последните години. Но обстановката се промени внезапно през лятото, откакто услугата стартира да губи клиенти на американския пазар за пръв път от 2011 година През юли пазарната капитализация на Netflix се намали с 15%.

В доклада на компанията се показва, че клиентите отвън Съединени американски щати са се нараснали с 25% за първите девет месеца от 2019 година Общият брой консуматори е 47.4 млн. души, а междинният доход от един консуматор е близо 10.26 $ спрямо 12.36 $ в Съединени американски щати и Канада, където ценовата политика е по-агресивна.

Разликите в Латинска Америка, първият интернационален пазар на Netflix, по отношение на Съединени американски щати са още по-големи. Абонаментите са се удвоили до 29.4 млн. за разлика от първото тримесечие на 2017 година, само че приходите от консуматор са едвам 8.21 $, като са се покачили с едвам 10% от началото на 2017 година спрямо растеж от 25% в Съединени американски щати за същия интервал.

Азиатският стрийминг пазар е дребен, само че се развива бързо. Потребителите, които заплащат абонаментна такса, са се нараснали с 210% от първото тримесечие на 2017 година - от 4.6 млн. до 14.5 млн. души през 2019 година Средният доход е 9.31 $ от консуматор. Анализатори чакат желанията на Netflix да пусне платена услуга за мобилни устройства от 3 $ в Индия да повлияе на тази стойност, само че и да откри нова потребителска база.

Бъдещето

Разрастването на бизнеса отвън рамките на Съединени американски щати ще става все по-важно за калифорнийския колос, откакто съперниците Apple и Disney пуснаха свои стрийминг платформи през ноември.

Анализаторът от Needham Лаура Мартин разяснява, че Netflix може и да не успее да компенсира забавянето в най-големия си пазар посредством разгръщане отвън него. " Растежът на интернационалните абонаменти няма да поддържа оценките на Netflix ", изясни тя.

Според Том Харингтън от Enders Analysis, до момента в който офертите за безвъзмезден експериментален интервал са основни за множеството клиенти, то потребителите ще заплащат по-трудно за услугата. " Това е реалност освен в Съединени американски щати, само че също и в някои елементи на света, където стриймингът е по-скъп поради по-ниския стандарт на живот. "

Харингтън акцентира също, че с безплатния експериментален интервал постоянно се злоупотребява. Според него един човек се абонира за разнообразни проекти с разнообразни имейл адреси. Netflix към този момент приключи пробния интервал в Латинска Америка и Индия по-рано тази година и разшири политиката си до някои елементи на Европа и Канада заради сходни аргументи.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР