Netflix е привлякъл нови 5,9 млн. нови абонати към своята

...
Netflix е привлякъл нови 5,9 млн. нови абонати към своята
Коментари Харесай

Netflix изненада инвеститорите с нови 5,9 млн. абонати, но въпреки това отчита спад в приходите

Netflix е привлякъл нови 5,9 млн. нови клиенти към своята стрийминг платформа през последните три месеца - съвсем три пъти повече от упованията на анализаторите. Постижението идва, откакто компанията ограничи опцията за шерване на пароли за своите консуматори от разнообразни семейства.

Милионите нови клиенти обаче не носят на колоса предстоящите доходи. За второто тримесечие той регистрира облага от 1,8 милиарда $ при общи доходи от 8,3 милиарда $ - което е по-слабо от предстоящите прогнози на анализаторите. В резултат акциите на Netflix се намалиха с 8,9%.

Компанията съобщи, че е лимитирала повишението на цените през последните месеци, което е довело до закъснение на растежа на приходите, а облагите от новите клиенти и реклама не са били задоволително огромни, с цел да компенсират. Тя обаче счита, че това ще се промени до края на годината и приходите ще се усилят.

Междувременно Netflix спря да предлага най-евтиния си проект без реклами в Съединени американски щати, Англия и Канада, с цел да накара повече клиенти да се абонират към версията, поддържана от реклами.

Стрийминг колосът обаче е изправен и пред различен проблем - стачките на сценаристите и актьорите в Холивуд, поради които редица продукции към този момент бяха стопирани.

Някои анализатори настояват, че Netflix е в по-добра позиция от своите съперници на пазара по отношение на стачката, защото разполага с повече готово наличие.

" Постоянно сме на масата за договаряния с всички в сектора. Трябва да приключим тази стачка, с цел да можем всички да продължим напред ", съобщи съизпълнителният шеф на Netflix Тед Сарандос.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР