"Нетфликс" (Netflix) преустановява работа на територията на Русия заради войната

...
"Нетфликс" (Netflix) преустановява работа на територията на Русия заради войната
Коментари Харесай

Netflix също се сбогува с Русия

"Нетфликс " (Netflix) прекратява работа на територията на Русия поради войната в Украйна, оповестиха американските медии.

"Предвид събитията взехме решение да спрем нашата активност в Русия ", сподели представител на компанията пред списание "Върайъти ". Служителят на "Нетфликс " разясни, че решението е било взето на фона на обострянето на обстановката в Украйна.

Стрийминг компанията последва образеца на редица западни компании, които се изнесоха от Русия поради военната експанзия в Украйна. Китайското видеоприложение ТикТок заяви също, че стопира живите излъчвания и качването на видеа на платформата си в Русия, до момента в който изследва последствията от нов медиен закон, който беше подписан в петък от президента Владимир Путин.

"Нямаме различен избор с изключение на да спрем живите излъчвания и (качването на) ново наличие в нашата видеоуслуга, до момента в който преглеждаме последствията за сигурността от този закон ", написаха от ТикТок в Туитър. Компанията посочи, че функционалността за замяна на известия в приложението няма да бъде наранена от решението. Правителството на Съединени американски щати осъди в събота новия съветски закон, който планува присъди до 15 години затвор за разпространение на вести, които Кремъл счита за подправени.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР