Нетърпеливите наблюдатели на звезди все още могат да зърнат впечатляващото

...
Нетърпеливите наблюдатели на звезди все още могат да зърнат впечатляващото
Коментари Харесай

Северно сияние: Точното време, когато бихте могли да видите как полярното сияние осветява небето тази вечер – и най-доброто място да го видите

Нетърпеливите наблюдаващи на звезди към момента могат да зърнат впечатляващото Северно зарево довечера.

Този месец британците се почерпиха с едни от най-хубавите гледки към полярното зарево от няколко десетилетия и има още. Лентите от розова и зелена светлина са били следени в Обединеното кралство и в елементи от Европа заради „ рискова “ геомагнитна стихия, която ги е направила по-видими, съгласно Националната администрация за океаните и атмосферата на Съединени американски щати (NOAA).

Геомагнитна стихия G5, която се смята за рискова и най-силната степен на слънчева стихия, удари Земята преди 10 дни. Причината за тази стихия е „ огромен, комплициран “ клъстер от слънчеви петна, 17 пъти по-голям от диаметъра на Земята, съгласно NOAA. Този уикенд, макар хубавото време в доста елементи на Обединеното кралство, нямаше положителни условия за наблюдение на Северното зарево. Но в неделя вечер хората, които желаят да останат будни до късно, могат да получат своята премия, в случай че живеят в северната половина на Шотландия.

...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР