Нестор Ел Маестро бе избран за треньор №1 в Словакия

...
Нестор Ел Маестро бе избран за треньор №1 в Словакия
Коментари Харесай

Ел Маестро: В България беше малко странно

Нестор Ел Маестро бе определен за треньор №1 в Словакия за 2018 година Церемонията по награждаването бе в понеделник вечерта. Той заслужи наградата, откакто изведе Спартак (Търнава) до купата през предишния сезон. Впоследствие сърбиънт подписа с ЦСКА-София през лятото, само че бе освободен незабавно след зимния лагер в Испания.

В понеделник вечерта Ел Маестро даде изявление за profutbal.sk, в което приказва за престоя си на “Българска армия”, за работата си в Словакия и за бъдещето си.

- Гоподин Ел Маестро, Вие сте треньор №1 на Словакия. Какво значи тази премия за Вас?
- Радостен съм. Спомням си с положително времето в Търнава. Благодарен съм на някогашните ми шефове, че рискуваха и ми дадоха късмет. Не съм изнанадан, че взех наградата. По-скоро съм изумен, че награждаването бе чак през март (смее се). Обикновено треньорът, който стане първенец, получава и оценката за експерт на годината. По-важни са играчите, тъй като тимът печели купата.

- Следите ли развиването на Спартак след Вас?
- Разбира се. Когато имам опция виждам отбора. Спартак реализира удивителен триумф в Лига Европа. Гордея се с тези момчета. Но и това е доказателство, че не съм аз значим, а самият тим. Спартак играе с същинска примамка и не съм сюрпризиран от достиженията му на интернационалната сцена.

- Съжалявате ли, че си тръгнахте от Търнава?
- Не. Тук имам другари и даже братя, живеехме дружно и се наслаждавахме на триумфа. Но аз получих работа на друго място. Опитвах се и там да се любувам на престоя си и да реализира положителни резултати.

- Задържахте се 7 месеца отпред на ЦСКА, само че напускате макар положителното представяна в Лига Европа и второто място във краткотрайното класиране. Как оценявате опита си в България?
- Не беше неприятен. Всеки опит е скъп в живота. Щастлив съм, че статутът ми във футболния свят не се промени, откакто напуснах Търнава. Имах няоки отлични мачове в София, свършихме някаква работа. В България беше малко необичайно. Балканският нрав е на всички места. Беше доста прочувствено. Бях в огромен клуб, с голямо напрежение, само че се любувах.

- По-изисквща ли е българската Първа лига от словашкото състезание?
- Двата шампионата са разнообразни. В Словакия няма толкоз мощен клуб като Лудогорец. Що се отнася до дребните тимове - в Словакия е по-трудно против тях. Когато по-скромен отбор дойде за посещение на ЦСКА и Ллевски, той е изгубил мача още в тунела преди да излезе на терена. В България тимовете имат голям почит към двата гранда. В Словакия това не работи. Няма значение дали излизаш против Земплин, Серед или Прешов, против всеки е мъчно. В България беше по-различно, евентуално поради манталитета.

- Как възприехте престоя си в ЦСКА?
- Щастлив съм, че имах опция да бъда треньор на ЦСКА. В клуба срещнах положителни хора. Подписах контракт през лятото и ми заплатиха доста пари, с цел да съм отпред. Сега ми заплатиха доста пари, с цел да не повеждам повече тима. Няма проблем за мен (смее се). Нямам никакви отрицателни мемоари от София. Желая доста триумфи на ЦСКА.

- Имате ли някакви предложения?
- Добрите треньори постоянно имат диалози и предложения.

- Имате ли визия къде ще продължите треньорската си кариера?
- Някъде другаде. Ако е на Запад от Словакия ще е по-добре. Нека забележим. Нека ви изненадам.

“Тема спорт”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР