Nestlé продължава да повишава стандартите си в името на здравето

...
Nestlé продължава да повишава стандартите си в името на здравето
Коментари Харесай

Nestlе ще използва само яйца от свободни кокошки

Nestlé продължава да покачва стандартите си в името на здравето на потребителя и афишира нова цел -  да употребява яйца от свободни кокошки за всички свои хранителни артикули в международен мащаб, завършвайки напълно процеса до 2025 година. Това включва яйца и яйчни артикули, създадени за продуктовата гама на Nestlé.

В Европа над 40% от яйцата, употребявани от компанията, към този момент са от свободно отглеждани източници. Мисията на Nestlé е да усъвършенства качеството на живот и да способства за по-здравословно бъдеще  включва и обезпечаване на подобаващи стандарти за хуманно отношение към животните, които се отглеждат за съставките, употребявани в продуктите. Свободното развъждане дава по-добри условия на живот и покрива главните потребности на птиците.

До края на 2020 година в Европа и Съединени американски щати Nestlé ще употребява единствено яйца от свободни кокошки. За останалата част от Северна и Южна Америка, Близкия Изток, Африка и Океания това ще стане до 2025 година, като смяната в Азия ще бъде приключена в същия временен интервал, в случай че изискванията разрешават.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР