Нестле за Живей Активно! разширява своя обсег и от настоящата

...
Нестле за Живей Активно! разширява своя обсег и от настоящата
Коментари Харесай

Първи зимен спорт става част от Нестле за Живей Активно!

Нестле за Живей Активно! уголемява своя обхват и от актуалната година Българска федерация по биатлон става част от огромното семейство на най-мащабната акция за спорт и уравновесено хранене у нас. Това е и първият зимен спорт, който ще се включи в самодейността. Като част от партньорството Нестле България ще подкрепи активността на 16 спортни клуба по биатлон, като обезпечи съоръжение, което да се употребява както за тренировки на бъдещите първенци, по този начин и по време на надпревари.

„ Водени от устрема си да мотивираме от ден на ден българи да се хранят уравновесено и да се движат повече, включихме в Нестле за Живей Активно! и един спорт, който е освен многокомпонентен, само че и възпитава значими привички у подрастващите. Също по този начин това е и първият зимен спорт, част от самодейността, тъй като е значимо хората да се движат непрекъснато без значение от сезона “, показа Нели Ангелова, Директор Комуникации на Нестле Югоизточен пазар.

Биатлонът е Олимпийски зимен спорт, който комбинира ски тичане и пукотевица с малокалибрена пушка на 50 метра. Съчетаването на двата спорта, които са разнообразни по своята същина, постанова придобиване на умения и привички както на физическо, по този начин и на психическо равнище при младите. Това е интензивност, която носи освен изгоди за здравето, само че и доста страсти, както за практикуващите го, по този начин и за феновете.

„ Като човек, израснал със спорта, за мен той е метод на живот. Вярвам, че е доста значимо да мотивираме младите да спортуват, тъй като спортът е в основата на всичко. Именно по тази причина доста се радваме, че Българска федерация по биатлон се включва в самодейността Нестле за Живей Активно! и дружно ще имаме опция да разпространяваме изгодите от придвижването измежду българите “, сподели Екатерина Дафовска, най-успялата българска биатлонистка, повторен Олимпийски първенец и президент на БФ Биатлон.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР