Нестле България“ продължава устойчивата тенденция със силен двуцифрен ръст от

...
Нестле България“ продължава устойчивата тенденция със силен двуцифрен ръст от
Коментари Харесай

Нестле Групата отчита органичен ръст от 7,8% за 9-месечието на 2023 г. и потвърждава прогнозата си за годината

„ Нестле България “ продължава устойчивата наклонност със мощен двуцифрен растеж от 15,8%, с 4.3% по-висок резултат от същия интервал за 2022г.

 

Нестле Група

Органичният растеж доближи 7,8%, с ценообразуване от 8,4% и действителен вътрешен растеж (RIG) от -0,6%. Растежът е широкообхватен в разнообразни географски области и категории. Общите регистрирани продажби са намалели с 0,4% до 68,8 милиарда швейцарски франка (9 месеца-2022: 69,1 милиарда швейцарски франка). Международната търговия понижава продажбите със 7,4%. Нетните придобивания имат негативно влияние от 0,8%. Управлението на портфолиото напредва. През третото тримесечие Нестле разгласи съглашение за придобиване на мажоритарен дял в Grupo CRM, компания за висок клас шоколад в Бразилия. Също по този начин Нестле продаде Palforzia, своя бизнес за лекуване на алергия към фъстъци, на Stallergenes Greer. Прогнозата за цялата 2023 година е доказана: чакаме органически растеж на продажбите сред 7% и 8% и главен марж на оперативната облага от комерсиална активност сред 17,0% и 17,5%. Основната облага на акция в непрекъсната валута се чака да се усили сред 6% и 10%.

 

 

„ Нашето разнообразно портфолио и голям брой оферти ни помогнаха да реализираме мощен органически напредък през първите девет месеца на годината. Растежът беше движен от ценообразуването, до момента в който продължавахме да се оправяме с исторически равнища на инфлация. Възстановяването на нашия размер и микс е в деяние. Виждаме изгодите от нашите начинания за усъвършенстване на портфолиото и увеличение на маркетинговите вложения зад нашите марки оценени на милиарди. Тези стъпки поддържат нашата убеденост, че действителният вътрешен растеж, сборът от размер и микс, ще стане позитивен през втората половина на годината и още веднъж ще се трансформира в главен мотор на растежа отсега нататък.

В същото време Nestlé в допълнение ускори тактиката си за здравословно хранене и укрепи напъните, насочвайки хората към уравновесена диета. Действията включват даване на ясни насоки за порциите сложени начело на опаковката, бистрота по отношение на хранителната стойност на нашите артикули и водещи политики за маркетинг към деца. Освен това си слагаме амбициозна цел да увеличим продажбите на нашите по-хранителни артикули с 20-25 милиарда швейцарски франка до 2030 година “ Марк Шнайдер, основен изпълнителен шеф на Nestlé

 

Продажби на Групата

Органичният растеж е 7,8%. Ценообразуването е 8,4%, отразявайки въздействието на инфлацията на разноските през последните две години. Реалният вътрешен растеж (RIG) е – 0,6%, повлиян от оптимизацията на портфолиото и оставащите ограничавания на потенциала. През третото тримесечие RIG се усъвършенства до -0,3%, макар краткотрайните ограничавания на потенциала за Perrier и краткосрочното ограничаване на доставките на витамини, минерали и добавки, което се появи през август.

Ръстът е широкообхватен в множеството географски области и категории. На развитите пазари органичният растеж е 6,9%, воден от ценообразуването с негативен действителен вътрешен растеж (RIG). В нововъзникващите пазари органичният растеж е 9,0%, движен от цените и леко позитивния действителен вътрешен растеж (RIG).

По продуктова категория Purina PetCare има максимален принос за органичния растеж, със мощно показване във всички канали. Purina ONE, Purina Pro Plan и Felix означиха двуцифрен растеж. Кафето означи висок едноцифрен растеж, с позитивно развиване на продажбите в другите марки и канали. Продуктите на Starbucks регистрират мощен напредък, подсилен от нововъведенията и стартирането на оферти за подготвени питиета в Югоизточна Азия и Океания. Детските храни (Infant Nutrition) регистрират висок едноцифрен растеж, с широкообхватен принос в разнообразни марки и географски райони. Шоколадовите произведения означи двуцифрен растеж, подхранван от мощното развиване на продажбите за KitKat. Млечните артикули регистрират висок едноцифрен растеж, воден от сметаната за кафе и наличните обогатени млека. Готовите ястия и готварски артикули означиха междинен едноцифрен растеж със мощно търсене на Maggi. Nestlé Health Science означи невисок едноцифрен растеж, защото продължаващата инерция за Medical Nutrition беше отчасти изместена от спад в продажбите на витамини, минерали и добавки. Водата означи невисок едноцифрен растеж, повлиян от краткотрайните ограничавания на потенциала за Perrier.

По канали органичният растеж на продажбите на дребно остава постоянен на 7,1%. Продажбите от електронната търговия са нарастнали с 12,7%, достигайки 16,6% от общите продажби на Групата. Органичният напредък на каналите отвън дома е 15,7%.

Нетните продажби на дялове от бизнеса понижават продажбите с 0,8%, значително свързани с продажбата на мажоритарен дял във Freshly, както и продажбата на марката Gerber Good Start за кърмачета. Въздействието върху продажбите от интернационална търговия е негативно със 7,4%, след широкообхватно повишаване на швейцарския франк. Общите регистрирани продажби са намалели с 0,4% до 68,8 милиарда швейцарски франка.

Прогнозата за цялата 2023 година е доказана: чакаме органически растеж на продажбите сред 7% и 8% и главен марж на оперативната облага от  търговска активност сред 17,0% и 17,5%. Основната облага на акция в непрекъсната валута се чака да се усили сред 6% и 10%.

 

Нестле България

„ Устойчивото бизнес показване на Нестле в България продължава и в третото тримесечие и ни дава убеденост за реализиране на годишните ни задължения.

Оставаме мощно ангажирани със обществената си стратегия и срещата ни с всички уверени като нас в значимостта на физическата интензивност на септемврийското издание на „ Нестле за Живей Активно “ в София ни дава още по–силен претекст да я развиваме и отсега нататък. “ Петър Стоилов, изпълнителен шеф на „ Нестле България “

 

Нестле България продължава устойчива наклонност с двуцифрен растеж от 15,8%. Резултатът демонстрира 4.3% напредък по отношение на 9-месечието на 2022г.  Компанията показва отговорност към обществото, чиновниците си и околната среда с начинания като „ Нестле за Живей Активно! “, „ SOS Залесяване “, „ Ден на Безопасността “, затвърждавайки позицията си на дипломат в региона на сигурността, физическата интензивност, уравновесеното хранене и грижата за природата.

 

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР