Нестле България“ финализира сделката по придоби гръцкия дистрибутор на хранителни

...
Нестле България“ финализира сделката по придоби гръцкия дистрибутор на хранителни
Коментари Харесай

„Нестле България“ финализира сделката за добавките Solgar

„ Нестле България “ завърши договорката по закупи гръцкия дистрибутор на хранителни добавки „ Исо-Плюс БГ “ и по този метод включва в портфолиото си бранда Solgar. Придобитата компании ще продължи да ръководи продажбите на добавките, само че ще бъде интегрирана в звеното Nestlé Health Science.

Преди месец Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) позволи на „ Нестле България “ да придобие „ Исо-Плюс БГ “ и направи договорката допустима.

„ Исо-Плюс БГ “ е учредена през септември 2012 година като филиал на най-успешната гръцка компания в областта на питателните добавки ISO PLUS. Тя доставя на едро витамини, минерали, билкови екстракти и хранителни добавки.
 Комисия за защита на конкуренцията позволи на „ Нестле България “ да купи филиал на гръцка компания за добавки
Придобиването на бизнеса на Solgar способства за опциите за напредък на „ Нестле България “ на извънредно атрактивния пазар на добавки, витамини и минерали “, споделя Алесандро Занели, управител " Маркетинг " в Nestle за Южна и Източна Европа, представен от компанията.
Ново поделение
С консолидираното на добавките Solgar в портфолиото си, „ Нестле България “ ще открие ново поделение в България в границите на Nestlé Health Science. Неговата цел ще е да  разшири оперативния отпечатък на компанията, да се концентрира върху растежа на портфолиото, като в същото време се възползва от модела на дистрибуция на „ Исо-Плюс БГ “. По този метод ще добие дълбоки знания за потребителите и ще укрепи позицията на Solgar на българския пазар посредством спомагателни вложения.

С огромна наслада приветстваме екипа на Nestlé Health Science в „ Нестле България “ посредством придобиването на дистрибуторския бизнес на Solgar. Нашата цел е да дадем опция за обезпечаване на по-здравословен живот на потребителите, от най-младите до най-възрастните, посредством научнообосновано хранене, опит и нововъведения “, разяснява Мартин Халбайс, началник на звеното Nestlé Health Science Европа.
Предистория
Продуктите на Solgar се популяризират в България от 2012 година от Isoplus Group – компания, учредена през 1986 година в Гърция. През 1992 година тя стартира да си сътрудничи с американската компания за хранителни добавки Solgar, водеща международна компания за хранителни добавки, като става формален представител и дистрибутор на тези артикули за Гърция, а по-късно и за други страни в района.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР