Нестихващи аплодисменти от публиката и цветя от Ангел Стоев получиха

...
Нестихващи аплодисменти от публиката и цветя от Ангел Стоев получиха
Коментари Харесай

Концертът Viva la musica озвучи Областната управа на Пловдив

Нестихващи овации от публиката и цветя от Ангел Стоев получиха  талантливите реализатори на концерта “Viva la musica ” 

С бурни овации и доста цветя за звездите приключи концертът “Viva la musica ”, който събра феновете на класическата музика в постройката на Областна администрация в сряда. 

Третият сезон бе открит от регионалния шеф Ангел Стоев и ръководителя на Сдружение „ Изкуство във времето “  д-р Злателина Коларова. 



„ За мен е наслаждение да съм тук и да открия следващия концерт на извънредно надарените музиканти от Сдружение „ Изкуство във времето “. Виждаме дружно към този момент одобрени музиканти, които дават път на идващото потомство млади реализатори и ги поддържат “, съобщи преди началото Ангел Стоев. Той поздрави изпълнителите, че следват праволинейно своята задача да разпространяват класическата музика като й вдъхват нов живот посредством своята надарена интерпретация. 

„ Нашият репертоар довечера е самобитен сантиментален прочит на есента. Представяме нейните багри, само че и носталгията и тъгата по отминаващото време. Ще чуете известни и не толкоз известни композитори, само че ще се уверите, че всички тези творби са същински шедьоври “. Това показа преди откриването доктор Коларова и пред първото осъществяване на химна на сдружението  „ Да живее музиката “ (Михаил Преториус).

Гости на концерта бяха генералният консул на Република Турция в Пловдив  - господин Корхан Кюнгерю и почетните консули на Италия в Пловдив – господин Джузепе Ди Франческо и на Украйна в Пловдив – инж. Димитър Георгиев.

Публиката приветства бурно младите гении от НУМТИ „ Д. Петков “ - цигуларите Мариана и Екатерина Стоеви, Виктор Костов и студентката от Националната музикална академия Ивелина Рашкова (сопрано).

Сложното за осъществяване произведение на Пабло де Сарасате – „ Интродукция и тарантела “ впечатли мощно публиката, която дълго не спря да приветства най-младата изпълнителка Марияна Стоева. 

„ Серенада “ от Карл Хилман сервираха за дамите в залата цигуларят Павел Генов и неговият възпитаник Виктор Костов, а на пианото още веднъж бе доктор Злателина Коларова. На нежната половина бе отдаден и „ Сантиментален валс “ на Чайковски в осъществяване на виолончелиста Никола Николов.

Звездата на вечерта Валентина Трендафилова (сопрано) постави поанта на концерта с вълнуващо осъществяване на песен от „ Джидита “ Франц Лехар – „ Моите устни целуват жарко “, раздавайки цветя на гостите. 

Концертът приключи с нестихващи овации от публиката, а надарените реализатори на концерта “Viva la musica ” получиха цветя персонално от регионалния шеф Ангел Стоев. 

Организаторите на музикалната самодейност дадоха обещание на публиката традицията да продължи и още веднъж да събере феновете на камерната музика отвън концертните зали и по този начин да продължи задачата си да разпространява музикалното изкуство измежду жителите на Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР