Нестабилно време ни очаква този уикенд. Ще е много горещо

...
Нестабилно време ни очаква този уикенд. Ще е много горещо
Коментари Харесай

Горещо, но и буреносно време през уикенда

Нестабилно време ни чака този уикенд.

Ще е доста горещо - до 35 градуса, само че ще има и гръмотевични стихии.

В събота се обрисува следващият безоблачен и парещ ден с температури следобяд над 30 градуса, до 35 в някои обичайно топли региони на страната.

Облачността ще е минимална сутринта, само че следобед и вечерта над Западна България ще се образува гръмотевична облачност с временен, на моменти натоварен дъжд с гръмотевици и риск от градушка, оповестява Нова телевизия.

Явленията ще са по-интензивни към планините. Ще духа и вятър от североизток, с по-силни пориви в Източна България.

В неделя атмосферата ще е по-неустойчива в източната половина на страната, където в часовете следобяд и вечерта ще се развиват стихии с гръмотевична интензивност и заплаха от градушки. По-голяма възможност за всичко това има в Североизтока.

През деня жегата и задухът следобед ще се запазят, даже е допустимо термометрите да покажат и по-високи температури от съботните. Вятърът ще обърне посоката си от северозапад и ще е със по-силни пориви по Старопланинските била, в Дунавската низина и в Тракия.

По крайбрежието съботата ще е по-подходяща за плаж, защото в неделя времето ще е с повече облаци и възможност за превалявания с гръмотевици. Максимални температури на въздуха през уикенда - 25-30 градуса, на морската вода към 21-22 градуса.

По-високи талази - до метър-два, се чакат в събота. В последния ден на седмицата морето ще се успокои.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР