Nespresso представи своята нова кафе система Vertuo на българския пазар

...
Nespresso представи своята нова кафе система Vertuo на българския пазар
Коментари Харесай

Nespresso поставя силен акцент върху иновациите в областта на устойчивите политики

Nespresso показа своята нова кафе система Vertuo на българския пазар през април. Тя е ориентирана към феновете на дълго кафе и с натискането на един бутон интелигентната машина автоматизирано разпознава по баркода, отпечатан върху съответната капсула, типа и метода на подготвяне на кафето, настройвайки параметрите на екстракцията, с цел да сътвори качествено мрачно кафе с компактен усет и великодушна пяна. Александър Сурла, изпълнителен шеф на вносителя на Nespresso за България и района SF1 Group, разяснява бъдещите проекти на марката, устойчивите политики, към които компанията се придържа, и нововъведенията, които можем да чакаме от нея. Nespresso показа своята нова кафе система Vertuo на българския пазар през април. Тя е ориентирана към феновете на дълго кафе и с натискането на един бутон интелигентната машина автоматизирано разпознава по баркода, отпечатан върху съответната капсула, типа и метода на подготвяне на кафето, настройвайки параметрите на екстракцията, с цел да сътвори качествено мрачно кафе с компактен усет и великодушна пяна. Александър Сурла, изпълнителен шеф на вносителя на Nespresso за България и района SF1 Group, разяснява бъдещите проекти на марката, устойчивите политики, към които компанията се придържа, и нововъведенията, които можем да чакаме от нея. Какво въодушеви Nespresso да разшири наличието си на Балканите посредством SF1 Group? Можете ли да ни кажете повече за проектите на компанията за този район?
- Nespresso е световна марка и като такава потребителите по целия свят правят оценка нейното предложение във връзка с артикули, услуги и прекарвания и чакат те да бъдат налични на допустимо най-вече места. Оперативните благоприятни условия на SF1 Group, опитът в търговията на дребно и отличното потребителско прекарване, както и нашата обща визия за това до каква степен може да стигне марката доведоха до страхотното партньорство с Nespresso, което се развива сполучливо и се надяваме скоро да можем да споделим съответни вести, свързани с него.
Nespresso е бранд, прочут с новаторския си метод към приготвянето на кафе. Има ли нови артикули или технологии, които компанията създава сега или възнамерява да пусне в близко бъдеще?
- Наистина, Nespresso е одобрена марка, позната със своите непрекъснати нововъведения и продуктово развиване, а непрекъснатото рационализиране на понятието " неповторимо кафе прекарване " е заложено в самото ДНК на марката.

Наскоро лансирахме в България новата машина Vertuo, която съставлява новаторска система, оборудвана с нашата революционна технология Centrifusion™. Тя употребява нежна композиция от центробежна мощ и инфузия, с цел да подготви съвършено всяко кафе - от 40 мл късо еспресо до 250 мл чаша дълга кафе приятност. Системата Centrifusion™ предлага нови способи за варене и също по този начин уголемява нашата гама от кафе капсули, включвайки по-голямо многообразие от усети и интензитети.
Реклама
Важно е да отбележим, че Nespresso също по този начин слага мощен акцент върху нововъведенията в региона на устойчивите политики. Компанията е поела няколко доста съществени уговорката за понижаване на въглеродния си отпечатък посредством новаторски практики и технологии в региона на развъждането на кафе.

Като цяло, защото светът продължава да се развива с бързи темпове, нашият ангажимент към нововъведенията и устойчивостта остава неизменим, а даването на извънредно кафе преживяване на нашите клиенти - един от най-разпознаваемите детайли на нашата бранд еднаквост.
Nespresso е поела ангажимент за резистентност, в това число с програмата за стабилно качество Nespresso AAA. Как компанията подсигурява, че нейното кафе е добито по резистентен метод, и какво влияние има тази стратегия до момента?
- В Nespresso устойчивостта е неизменима част от всичко, което вършим. Това е освен тъй като ни е грижа за хората и планетата, само че и тъй като бъдещето ни зависи от това да бъдем виновни както в този момент, по този начин и в околните години.

За да реализираме това и да подсигуряваме, че нашето кафе е с резистентен генезис, ние разработихме програмата AAA Sustainable Quality™ през 2003 година с интернационално приетата неправителствена организация The Rainforest Alliance, с цел да създадем устойчиви доставки на кафе с най-високо качество, като в същото време пазиме околната среда и подобряваме живота на производителите на кафе, с които работим. Целта е да им помогнем да усъвършенстват своите аграрни практики, да усилят продуктивността си и да ръководят фермите си по по-устойчив метод.
Реклама
Днес Nespresso влага над 46 милиона евро годишно в техническа помощ и награди в тази тенденция. В резултат на това 92.5% от нашето кафе се доставя посредством програмата Nespresso AAA Sustainable Quality™, в съдействие с повече от 140 000 фермери от 18 страни, включени в нея.
Какви други стъпки подхваща Nespresso, с цел да понижи въздействието си върху околната среда и да предложи по-устойчиво създадени артикули на клиентите?
- Както загатнах, устойчивото правене на бизнес в Nespresso е доста повече от предпочитание за отговорно държание. Нашето бъдеще зависи от това. Само посредством даване на дълготрайно позитивно влияние за фермерите, обществото и околната среда можем да осигурим непрестанно предложение на извънредно кафе във всяка чаша на българските консуматори - и по този метод дълготраен триумф за нашия бизнес.

Нашата съществена тактика за резистентност се назовава The Positive Cup. В продължение на повече от 30 години оставаме правилни на тази тактика, която е залегнала в основата на бизнес модела ни и която ускорява убеждението ни, че кафето би трябвало да бъде движеща мощ към изцяло усъвършенстване на нашия живот. Стратегията The Positive Cup към 2030 година вкарва нови цели като декарбонизация на веригата на цената, регенеративно земеделие, овластяване на още повече общности посредством стратегия AAA и усъвършенствана циркулярност.
В предишното марката е бил изправен пред рецензии, свързани с опциите за преработване на неговите кафе капсули. Как компанията се оправя с този проблем?
- Nespresso вкара първата скица за преработване на кафе капсули в Швейцария през 1991 година Оттогава ние непрестанно работим с нашите клиенти и консуматори, с цел да увеличим равнищата на преработване на капсулите Nespresso, инвестирайки в начинания, които вършат процеса по-опростен, а употребяваната наслойка от кафе трансформираме в различен източник на сила. Днес Nespresso в международен мащаб разполага с повече от 100 000 пункта за събиране на капсули в 53 страни и 91% от клиентите му имат достъп до една от вариантите за преработване. В нашия район и тук, в България, ние също сме основали скица за преработване, която се посреща извънредно задушевно от локалните консуматори. Не на последно място, към този момент започнахме да използваме най-малко 80% рециклиран алуминий за произвеждане на нашите капсули за машини за домашна приложимост.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР