Несправедливост и лотария. Така руските спортисти определиха начина, по който

...
Несправедливост и лотария. Така руските спортисти определиха начина, по който
Коментари Харесай

Руските олимпийци: МОК ни избира на лотариен принцип

Несправедливост и лотария. Така съветските спортисти дефинираха метода, по който Международният олимпийски комитет (МОК) избира кой да взе участие в Пьонгчанг 2018. Те разкритикуваха МОК за това, че доста състезатели от Русия не бяха позволени до зимните олимпийски игри, макар че в никакъв случай не са наказвани за допинг нарушавания.

В неделя олимпийският комитет удостовери, че 169 съветски спортисти ще пътуват за Пьонгчанг. Те ще се състезават като неутрални - под олимпийския химн и байрак, откакто страната не беше позволена до олимпиадата поради систематична операция на проби и приложимост на допинг по време на игрите в Сочи през 2014 година

МОК направи селекция на съветските спортисти въз основата на 17 критерия. Подалите поръчка и покрили спортните условия за Пьонгчанг бяха 389. В съветския състав на попаднаха някои от огромните звезди в зимните спортове като трикратния олимпийски първенец във фигурното пързаляне Виктор Ан, двукратния международен първенец в ски бягането Сергей Устюгов и най-силния съветски биатлонист Антон Шипулин.

" Това е
лотария. Познавам доста добре спортистите, на които не разрешиха да отидат в Пьонгчанг. Знам сигурно, че те не са отговорни за нищо ", сподели София Просвирнова. Тя ще е един от седемте съветски състезатели в бързото пързаляне с кънки.

" Изглежда, че за МОК олимпийските игри са като рожден ден. Канят който си изискат. Момчетата и девойките в биатлона и ските упражняват непрекъснато и през целия сезон печелят оценки, с цел да се класират за игрите, а в този момент им споделят, че не може. Това не е редно ", добави хокеистът Иля Ковалчук.

 Руските олимпийци: МОК ни избира на лотариен принцип

Днес съветските олимпийци се срещнаха с президента Владимир Путин. Той даде обещание, че страната ще направи всичко допустимо, с цел да отбрани своите спортисти. " Ще имаме основна полемика с нашите сътрудници от интернационалните (спортни) организации. Можем да разгадаем всичко това ", сподели Путин по време на срещата.

Някои от съветските спортисти обявиха, че отсъствието на техните сънародници ще ги стимулира още повече за положително показване. " Това е доста сложен миг за спортистите, които не могат да отидат в Пьонгчанг. Ще се борим и поради тях ", сподели капитанът на националния тим по хокей на лед Павел Дацюк.

В четвъртък ще се разбере и ориста на 39-те съветски спортисти, които бяха осъдени до живот за приложимост на допинг в Сочи. Спортният трибунал в Лозана ще се произнесе по техните тъжби против решението на МОК.

 Руските олимпийци: МОК ни избира на лотариен принцип

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (55)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР