Несправедливо е, че на Палестина не е позволено да стане

...
Несправедливо е, че на Палестина не е позволено да стане
Коментари Харесай

Турция призова международната общност да признае Палестинската държава

" Несправедливо е, че на Палестина не е разрешено да стане член на Организация на обединените нации. Призоваваме интернационалната общественост да се опълчи на тази неправда и да признае страната Палестина ", сподели Фидан на взаимна конференция с мавританския си сътрудник Мохамед Салем Улд Мерзуг в Истанбул.

Фидан съобщи, че по време на срещата си с Мерзуг са разискали " продължаващото кръвопролитие в Газа " и добави, че " също като Турция Мавритания възприема деликатна политика по отношение на палестинския въпрос, изключително обстановката в Газа, и предлага цялата си допустима поддръжка ".

Турският външен министър сподели още, че Турция и Мавритания са в " огромна взаимност " във връзка с Газа. " Ще продължим съдействието си за неотложно преустановяване на огъня и непрекъснати доставки на филантропична помощ ", добави той.

Фидан сподели също, че напъните на двете народи ще продължат " непрестанно, до момента в който не бъде основана самостоятелна и суверенна Палестинска страна със столица Източен Йерусалим и териториална целокупност на база границите от 1967 година ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР